maandag 23 september 2019

Fotoblog Landelijke Ambassadeur mbo Desiree Hernandez (augustus 2019)

In november 2018 werd Desirée Hernandez uitgeroepen tot Landelijke Ambassadeur mbo. Desiree had één duidelijke boodschap: het mbo staat voor Mega Belangrijk Onderwijs! Het is dan ook haar doel om het mbo nóg beter op de kaart te zetten. Maar hoe doet zij dat eigenlijk? In haar maandelijkse fotoblog, neemt zij ons mee in haar belangrijkste werkzaamheden als Landelijke Ambassadeur mbo. Zo krijgen we een kijkje in wat zij doet en hoe ze dat doet.

MBOlympische Spelen

Van 22 tot en met 28 augustus 2019 mocht ik onderdeel zijn van een werelds evenement. Dat evenement was groots, indrukwekkender en mooier dan ik mij ooit had kunnen voorstellen. Het was een plek waar de beste van de beste vaklieden in opleiding samenkomen om te strijden voor de titel Wereldkampioen in zijn/haar vak. Ik heb het natuurlijk over WorldSkills! Dit jaar werd WorldSkills georganiseerd in Kazan, Rusland. Als ik alles moet vertellen over wat ik daar heb gezien en gedaan, zou ik zo een blaadje of 3 kunnen vullen! Dat zal ik jullie (en mijzelf) besparen. Ik zal jullie wel kort vertellen wat ik daar mocht doen en waarom iedereen die WorldSkills niet of niet goed kent, per direct fan moet worden. Ik mocht tijdens de wereldwijde finale rondrennen om verschillende landen te volgen en te interviewen. Zo kon ik op onderzoek gaan en uitzoeken hoe Mega Belangrijk Onderwijs in verschillende hoeken van de wereld is ingericht en wat het imago is van mbo-studenten. Welke landen ik heb geïnterviewd, dat ontdekken jullie via de vlogs die binnenkort online komen. Houd alle Dit is mbo-kanalen daarom goed in de gaten! Wat ik vooral heb geleerd tijdens mijn verblijf in Rusland, is dat de wereld is gevuld met gemotiveerde, getalenteerde en passievolle vakmensen. Tijdens WorldSkills krijgen al deze sterren het podium dat zij verdienen. Om dat te zien en daar onderdeel van te kunnen zijn, is voor mij gigantisch. Ik vind het moeilijk onder woorden te brengen hoe het was om daar rond te lopen. Het was een soort Olympische Spelen voor het mbo. Ik raad iedereen aan om een keer langs te gaan bij een finale. De volgende zal in Shanghai georganiseerd worden. Mocht dat toch te lastig zijn, neem dan in ieder geval een kijkje op alle kanalen van WorldSkills om een goede indruk te krijgen van dit prachtige event!

Op bezoek bij de NOS

Net weer geland in Nederland na WorldSkills in Rusland en hop door ging ik! Op 29 augustus stond ik namelijk met Marije Hulsbosch van de MBO Raad in de studio van de NOS. Hier zaten wij in ‘the speakers corner’ om het mbo in het nieuws te bespreken. Wij sneden verschillende onderwerpen aan zoals het positief belichten van het prachtige beroepsonderwijs in Nederland en dat dat tot nu toe helaas niet vaak het geval is. Ook kwam ter sprake hoe jongeren betrokken kunnen worden bij het nieuws. NOS gaf aan dat zij een jongerenkanaal zijn begonnen dat erg populair is. Alleen bereikt dit kanaal de mbo’ers nog niet. Het gaat om NOS Stories op Instagram. Hier worden belangrijke onderwerpen behapbaar en leuk gemaakt door onder andere influencers. Het gesprek eindigde met het positieve vooruitzicht dat het mbo en het nieuws meer samen gaan werken! Houd NOS Stories ook maar in de gaten zou ik zeggen.

Van Desireeporter naar Judge Desiree 

Ennn door! Op 30 augustus stonden ik en mijn juryleden weer klaar voor het jureren van de eerste challenge voor de mbo-ambassadeurs van team Noord. We waren in Hoogeveen bij het beste leerbedrijf van de provincie Drenthe: Distrivers! De 14 ambassadeurs van regio Noord moesten verschillende opdrachten uitvoeren om het leerbedrijf verder te helpen. Ik als jurylid kreeg de taak om een kritisch oog te houden op een groep van 14 toppers. Geloof mij, de gedreven en getalenteerde ambassadeurs maakten het de juryleden alles behalve makkelijk. En dit was nog maar de eerste groep!!!! Ben je benieuwd wat alle teams moesten doen en hoe de challenges verliepen? Houd dan het YouTube-kanaal Dit is mbo in de gaten voor de eerste afleveringen! 


Meer weten over Desiree?
Op ditismbo.nl kun je lezen wat Desiree studeert en waarom zij door haar school gekozen was tot mbo Ambassadeur Albeda. Als je wilt weten hoe Desiree de titel Landelijke Ambassadeur mbo won, kijk dan op het YouTube-kanaal van Dit is mbo. Zij schittert niet alleen in het programma Mbo’ers Pakken Aan, maar ook in de Korte Kwesties.

Bekijk ook: