dinsdag 7 mei 2019

Fotoblog Landelijke Ambassadeur mbo Desiree Hernandez (april 2019)

Desiree Hernandez mag zich alweer vijf maanden Landelijke Ambassadeur mbo noemen. Zij geeft die rol steeds meer invulling en dat gaat haar goed af! Ook de afgelopen maand heeft zij zich kunnen inzetten voor haar missie: het mbo staat voor Mega Belangrijk Onderwijs. In april deed zij dat door mee te lopen met wethouder Sven de Langen, deel te nemen aan een conferentie, een presentatie te geven over Mbo’ers Pakken Aan en een vlog op te nemen.

Druk, druk, DRUK

Op 1 april had ik de enorme eer met wethouder Sven de Langen (Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport van de gemeente Rotterdam) mee te lopen. Voordat ik het statige stadhuis binnenstapte had ik geen idee hoe een dag van een wethouder eruitzag. Ik kan jullie vertellen: het is druk druk DRUK!
De dag begon met het doornemen van zijn agenda en bijzonderheden in een weekoverleg. Wisten jullie dat de meeste wethouders zeven dagen per week werken? Ik ook niet! Zijn week zit vol met vergaderdagen, uitjes en bezoeken. De dag waarop ik mee mocht lopen stond vol met vergaderingen. Dat was voor mij mooi meegenomen, omdat ik veel kon observeren en leren. Na afloop wilde Sven de Langen namelijk precies weten wat mij opviel, wat goed ging en wat beter kon. Wat op mij de meeste indruk heeft gemaakt is dat deze wethouder kennis heeft over ALLES (wat niet hoeft, maar meneer de Langen kiest er bewust voor om zelf zoveel mogelijk te weten), dat hij keihard werkt (zeven dagen, meestal zonder pauzes) en dat hij openstaat voor feedback. Bedankt voor deze leerzame dag!

NetworKing

Een dag later mocht ik, samen met een aantal medestudenten, naar de jaarlijkse conferentie van Albeda. Wij deden mee aan een workshop van de enige echte NetworKing Charles Ruffolo. Hij is niet voor niks de NetworKing en heeft zelfs van netwerken een carrière gemaakt. Nu is hij bevriend met twee oud-presidenten van de VS: Obama en Clinton!
Als jij hem nog niet kent NU opzoeken!!! Hij gaf een zeer waardevolle, leerzame en leuke workshop over hoe jij het beste kan netwerken. Als afsluiter en bedankje kreeg iedereen zijn boek. Op de eerste foto zie je mij in het netwerk dat wij als zaal maakten van wol. Op de tweede foto zie je mister Ruffolo op podium met een deel van de publiek. Zie je al waar ik zit…?

Mbo’ers Pakken Aan

En dan mocht ik zelf een workshop geven over de online zoektocht naar de Landelijke Ambassadeur mbo 2019. Mijn opvolger, eigenlijk… Mijn workshop, die ik samen met Peter Sieman en Janine Vermeltfoort hield, ging vooral over de aanpak van Albeda afgelopen jaar en hoe ik dat heb ervaren. Ik weet nu ook hoe de zoektocht er dit jaar uit gaat zien. Geloof mij, het wordt heel vet! Net als vorig jaar, gaat het gebeuren in het youtube-programma Mbo’ers Pakken Aan, maar dan gaat het nét iets anders. Scholen kunnen zich tot en met 31 mei aanmelden om mee te doen!

Internationaal

Workshops geven over Mega Belangrijk Onderwijs bevalt me wel. Op zaterdag 6 april deed ik dat samen met Peter Sieman aan D66-leden. Hier ging het vooral over internationalisering. Als bonus gingen we live met ervaringsdeskundige Marloes van den Breevaart, Albeda-ambassadeur internationalisering die nu nog op Lanzerote stageloopt. Internationalisering is een belangrijk onderdeel dat persoonlijke ontwikkeling ontzettend stimuleert, grenzen van studenten verlegt en het wereldbeeld verbreedt. Hier mag meer aandacht aan geschonken binnen het mbo, omdat er alleen maar heel veel te winnen valt!

Mega Belangrijk Onderwijs in Utrecht

Wat een mooi bericht uit Utrecht! Wethouder Klaas Verschuure presenteerde 15 april het Mbo Actieplan met bedrijfsleven, scholen en andere overheden, waarin afspraken staan om het mbo komende jaren sterker te maken. De slogan van dit plan? Juist! Mega Belangrijk Onderwijs. Wat mooi dat mijn missie ook in Utrecht betekenis krijgt.

Vlog

Last but not least heb ik op 25 april een vlog opgenomen over kritische denkvaardigheden, een onderdeel van burgerschap en essentieel bij het maken van moeilijke of belangrijke keuzes. In deze vlog geef ik een handige tip hierover! Oh en voordat ik het vergeet, in april ging mijn eerste vlog online! Als jij die nog niet bekeken hebt, kan dat nu nog: op youtube of op de website ditismbo.nl!
 

Meer weten over Desireeporter?

In november 2018 werd Desirée Hernandez uitgeroepen tot Landelijke Ambassadeur mbo. Desiree heeft één duidelijke boodschap: het mbo staat voor Mega Belangrijk Onderwijs! Het is dan ook haar doel om het mbo nóg beter op de kaart te zetten. In haar maandelijkse fotoblog en vlogs, neemt zij ons mee in haar belangrijkste werkzaamheden als Landelijke Ambassadeur mbo. Zo krijgen we een kijkje in wat zij doet en hoe ze dat doet.

Bekijk ook: