maandag 18 februari 2019

Fotoblog Landelijke Ambassadeur Desiree (januari 2019)

In november 2018 werd Desirée Hernandez uitgeroepen tot Landelijke Ambassadeur mbo. Desiree had één duidelijke boodschap: het mbo staat voor Mega Belangrijk Onderwijs! Het is dan ook haar doel om het mbo nóg beter op de kaart te zetten. Maar hoe doet zij dat eigenlijk? In haar maandelijkse fotoblog, neemt zij ons mee in haar belangrijkste werkzaamheden als Landelijke Ambassadeur mbo. Zo krijgen we een kijkje in wat zij doet en hoe ze dat doet.

Bezoek aan de MBO Raad


Januari begon met een bezoek aan de MBO Raad. Hier heb ik besproken wat ik als Landelijke Ambassadeur mbo zal aanpakken en hoe ik dit ga doen. Mijn grootste taak is om de positieve kanten van het MBO te onderstrepen. Een van de manieren waarop ik dat doe is met deze maandelijkse fotoblog!
 

Inspiratie op het Albeda


Eén van mijn ambassadeurstaken is om medestudenten te inspireren en te motiveren. Op maandag 21 januari kreeg ik op Albeda (mijn eigen school) de kans om voor meer dan 100 studenten Maatschappelijke Zorg mijn eigen verhaal te vertellen. Later hoorde ik dat meerdere studenten benieuwd waren hoe ook zij mbo-ambassadeur konden worden. Tip: houd de website www.ditismbo.nl in de gaten of volg Dit is mbo op Facebook.

Jureren bij Beste leraar van het jaar


Op zaterdag 26 januari was ik onderdeel van een jurypanel om de Beste leraar van het Jaar (mbo) te bekronen. Het panel bestond onder anderen uit Timon van Engen (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs), Ton Heerts (voorzitter MBO Raad) en Conrad Berghoef (Beste leraar van het Jaar 2018). Wij kregen het als jury erg zwaar omdat de genomineerden allemaal een grote indruk hebben gemaakt op ons. Iedereen had zo veel passie en hart voor hun vak dat kiezen bijna onmogelijk was. De uiteindelijke titel en award ging naar  

*Tromgeroffel* 

Dirk Megens (ROC Nijmegen)! Door zijn enthousiasme, brede ervaringen binnen het mbo, media vaardigheid en passie voor het mbo is Meneer Megens toch écht de beste Leraar van het Jaar. Ik kijk er naar uit om samen met hem te werken en het middelbaar beroepsonderwijs nog mooier te maken dan het al is.

Debat stadhuis Rotterdam


Als Landelijke Ambassadeur mbo is het ook belangrijk politieke bevlogenheid te hebben. Op 31 januari nam ik deel aan de vergaderingen in het stadhuis van Rotterdam. Hier mocht ik in gesprek gaan met vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen en spreken met leden van de gemeenteraad. Als kers op de taart mocht ik op de foto met niemand minder dan de burgermeester: Ahmed Aboutaleb!

Het viel me op dat in de gesprekken die gevoerd werden, de termen lager- en hoger opgeleiden vaak terugkwamen. Ik heb aangegeven dat ik dit denigrerende termen vind, die de stigmatisering rondom het mbo alleen maar versterken. Verschillende politieke partijen gaven aan dat zij het met mij eens waren. Tot mijn vreugde heb ik een week later te horen gekregen dat een motie deze termen in Rotterdam af te schaffen aangenomen is! 

Meer weten over Desiree?

Op ditismbo.nl kun je lezen wat Desiree studeert en waarom zij door haar school gekozen is tot mbo Ambassadeur Albeda. Als je wilt weten hoe Desiree de titel Landelijke Ambassadeur mbo won, kijk dan op het youtube-kanaal van Dit is mbo. Zij schittert niet alleen in het programma Mbo’ers pakken aan, maar ook in de Korte Kwesties.