top 10

Desiree pakt aan!

Wordt Desiree, student onderwijsassistent, van Albeda de ambassadeur van het mbo?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo

Support mij


Deel mijn verhaal

Interview met Desiree

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Haar energie, enthousiaste manier van presenteren, haar maatschappelijke betrokkenheid en drive om kinderen te helpen bij hun ontwikkeling heeft de jury doen besluiten om Desiree mbo Ambassadeur 2018 Albeda te maken. Zij heeft het afgelopen jaar meegedaan aan Skillsheroes en behaalde daar de derde plaats. Daarnaast is zij ook lid van de studentenraad.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Desiree is op haar 20e zelfstandig vanuit Texas naar Nederland verhuisd. Zij heeft daar haar familie, vrienden, alles achter gelaten om in haar geboorteland een nieuwe uitdaging aan te gaan. Eenmaal in Nederland heeft zij lang nagedacht over wat zij hier wilde bereiken. Toen zij haar draai had gevonden en helemaal geaard was werd het duidelijk: Desiree wilde een mbo-opleiding volgen. Dit was een hele bewuste keuze. Desiree legt uit dat zij vindt dat mbo de basis is voor een stabiele loopbaan. Praktijkoefening is wat je uiteindelijk in het echte werkveld gaat uitoefenen, daarom is het essentieel om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen. Alleen met een mbo-opleiding is dit mogelijk.

Naast haar studie werkt Desiree voor goede doelen. Desiree vindt het de plicht van elke burger om op te staan voor hulpbehoevenden. Naast dat zij voor goede doelen werkt, doet zij aan vrijwilligerswerk. Zo heeft zij op Moederdag rozen uitgedeeld aan eenzame moeders in verzorgingshuizen. Dit deed zij vooral omdat zij haar eigen moeder niet in het zonnetje kon zetten op deze dag.

Desiree volgt de opleiding Onderwijsassistent bij Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk. Binnen Albeda is Desiree al drie jaar actief lid van de studentenraad, loopt zij vanaf leerjaar 1 stage binnen het voortgezet onderwijs waar zij ook docenten-taken op zich neemt en heeft zij mee gedaan aan de vakwedstrijden Skills Heroes. Gedurende de wedstrijd moest Desiree vaak uit haar comfortzone stappen. Zij moest namelijk groep 5 leerlingen begeleiden, een doelgroep waar Desiree niet bekend was. Desondanks is Desiree doorgegaan naar Skills Heroes The Finals. Tijdens The Finals is Desiree derde van Nederland geworden!

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Desiree ziet het als een kans om het mbo in een ander daglicht te zetten. Zij kan door haar opleiding en vaardigheden de perfecte schakel zijn tussen student en de mbo-raad, omdat zij de taal van beide spreekt en begrijpt. Iedereen onderschat in haar mening het mbo en haar doel is om dit te veranderen. Desiree zegt dat het mbo voor haar niet staat voor middelbaar beroepsonderwijs, maar voor mega belangrijk onderwijs!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Desiree wil na haar mbo-opleiding doorgaan met de lerarenopleiding Engels. Desiree wil zolang zij zich kan herinneren voor de klas staan en kinderen ondersteunen om een maatschappelijk competente burger te worden. Zij wil ieder die haar pad kruist inspireren en de wil geven om hun wildste dromen na te jagen. Desiree zegt dat kinderen de toekomst zijn en zij niets liever doet dan met haar leerlingen te bouwen aan een betere toekomst.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Desiree is een uitblinker omdat zij vanaf het begin dat zij bij ons op school stage kwam lopen, gelijk in het team paste. Ze pakte de dingen meteen goed op en verschool zich niet achter het feit dat ze een stagiaire is. Dat heeft ook wel met haar leeftijd te maken. Ze is iets ouder dan alle andere stagiaires.

In de lessen was het alsof zij al jaren bij ons werkzaam was. Iedere leerling is bij haar hetzelfde, ongeacht zijn of haar niveau, afkomst, leeftijd enz. Zij staat voor iedere leerling klaar. Ook voor collega’s staat Desiree klaar. Is er een collega niet waarmee zij de les moet geven en er is een invaldocent, dan zijn de rollen omgedraaid. Dan geeft zij de les en is de docent de assistent.

Desiree komt altijd met een glimlach op haar gezicht op school. Dat zien de leerlingen ook en die vinden dat prettig. Ze mogen ze alles aan haar vragen. Het is voor de leerlingen interessant dat zij uit Amerika komt. Echter als er echt gewerkt moet worden, dan pikken de leerlingen dit op en gaan ze aan de slag.

Desiree zorgt er voor dat ze altijd wat te doen heeft. Hoeft ze niet tijdens een les te assisteren, dan is ze met de opdrachten voor haar opleiding bezig.

Kortom: Iedere school zou een Desiree in haar team moeten hebben!!!

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Natuurlijk zijn wij hartstikke blij met de nominatie van Desiree. Zij werkt er keihard voor en wij zijn als school blij dat wij hier aan mee kunnen en mogen werken. Het is voor onze school een bewijs dat wij de stagiaires goed opleiden.

Meer lezen over Desiree? Bekijk haar blog #ditiswatikwil via: bit.ly/2NWrs2B of bekijk de reportage van Open Rotterdam over Desiree tijdens de tweede challenge op 1 oktober bij de Van Nelle Fabriek in Rotterdam via: bit.ly/2OKGEAf

School: Albeda
Adres:
Postbus 9451
3007 AL Rotterdam
Telefoon:
010-8927865
Website:Leerbedrijf: Melanchthon Kralingen
Op bezoek bij Desiree Hernandez
Op bezoek bij Desiree Hernandez

Gio en Cheppi gaan op bezoek bij Albeda mbo-ambassadeur Desiree Hernandez

Desiree Hernandez III
Desiree Hernandez III