woensdag 3 april 2019

Fotoblog Landelijke Ambassadeur Desiree (maart 2019)


In november 2018 werd Desirée Hernandez uitgeroepen tot Landelijke Ambassadeur mbo. Desiree had één duidelijke boodschap: het mbo staat voor Mega Belangrijk Onderwijs! Het is dan ook haar doel om het mbo nóg beter op de kaart te zetten. Maar hoe doet zij dat eigenlijk? In haar maandelijkse fotoblog, neemt zij ons mee in haar belangrijkste werkzaamheden als Landelijke Ambassadeur mbo. Zo krijgen we een kijkje in wat zij doet en hoe ze dat doet.
 

Top secret

Op 7 maart ben ik met een groep getalenteerde docenten en studenten bijeengekomen om een geheim project vorm te geven binnen Albeda. Onze werkgroep en het project heet Albeda NEXT en geloof mij, het wordt legen… wait for it…. DARY!

Internationale vrouwendag

Samen met super bevlogen docent Gyzlene Kramer en drie medestudenten Canan, Kayleigh en Shanayla gingen we naar "Think equal, build smart. Innovate for change" in The Venture Café in Rotterdam. In het kader van internationale vrouwendag waren er een paar heldinnen aan het woord, zoals zangcoach Babette Labeij. We hoorden inspirerende verhalen en een vrouw ben en dat ik ook mijn slag aan het slaan ben in de wereld. Bovendien zijn vrouwenrechten in veel landen nog geen feit. Zulke momenten laten mij vooral daarbij stil staan.

Studenten en docenten samen

Niet eens een weekje later, was ik aanwezig bij een bijeenkomst over didactiek en didactische kaders bij mijn eigen school. Wat ik zo mooi vond aan deze gebeurtenis is dat studenten en docenten samen in gesprek gingen. Het moet vaker voor komen dat docent en student bijeenkomen om dit soort onderwerpen te bespreken; er kwamen namelijk prachtige dingen uit!
 

Verkiezingen

Fast forward naar 14 maart. Hier hadden een aantal studenten en ik de mogelijkheid om met lijsttrekkers voor de verkiezingen van de provinciale staten in debat te gaan. Het was een leerzaam debat. Ik moet eerlijk toegeven dat bijna geen enkele student precies wist, wat de provinciale staten inhielden. Door dit debat konden we allemaal een betere keuze maken op 20 maart en in de toekomt. Politiek in het algemeen is een essentieel stukje burgerschap. Iets waar ik dus razend enthousiast van word. Mijn rol was het debat openen. Daarnaast had ik die avond een “take over” van Albeda’s instagram account. Voor, na en zelf tijdens was ik bezig met livestreams, korte filmpjes en foto’s te plaatsen.

Birthday girl

Mijn lievelingsdag was 18 maart. Toen werd ik namelijk ZESENTWINTIG jaar jong! Iedereen die mij kent, weet hoe veel ik van mijn verjaardag houd. Gelukkig heb ik ontzettend lieve mensen om mij heen die er alles aan doen om mijn wensen te vervullen.
Skills The Finals

19 t/m 22 maart was ik aanwezig op Skills The Finals in de RAI. Wat een fantastische dagen waren dit! De eerste dag was ik “the mystery guest” bij mijn eigen opleiding onderwijsassistent. Hier heb ik heel de dag tips en tricks gedeeld en een geheime opdracht ontmaskerd. 
De tweede dag was ik heel de dag voor de camera te vinden om afleveringen op de nemen voor mijn vlog “Desireeporter”. En de laatste dag mocht ik zelf op podium waar ik de eer had om de gouden medaille vast te houden en uit te delen.
 

 Ik mocht alle winnaars uit de categorie Zorg, Welzijn en Sport bekronen met hun prijs. Ik vond het heel bijzonder Noah Middelkoop zijn medaille te geven. Hij is namelijk sinds 22 maart de beste onderwijsassistent van heel Nederland. Ik heb hem in actie mogen zien en kan zeggen dat hij niks minder dan goud verdiende!

 
 

Spontaan

Als laatst heb ik op 28 maart een spontaan optreden gedaan samen met Ton Heerts en leraar van het jaar Dirk Megens. Ton Heerts gaf een workshop over het mbo als Deltaplan. Hier vertelde hij vooral over alle positieve gebeurtenissen en innovaties die nu binnen ons mega belangrijk onderwijs spelen. Dirk Megens kreeg het podium toen het ging over rekenen, een veelbesproken onderwerp in onderwijsland. Ikzelf kreeg het podium toen het ging over Mbo’ers Pakken Aan en Dit is mbo.
 
 
 
 


Meer weten over Desiree?
Op ditismbo.nl kun je lezen wat Desiree studeert en waarom zij door haar school gekozen was tot mbo Ambassadeur Albeda. Als je wilt weten hoe Desiree de titel Landelijke Ambassadeur mbo won, kijk dan op het youtube-kanaal van Dit is mbo. Zij schittert niet alleen in het programma Mbo’ers pakken aan, maar ook in de Korte Kwesties.