donderdag 7 maart 2019

Fotoblog Landelijke Ambassadeur Desiree (februari 2019)

In november 2018 werd Desiree Hernandez uitgeroepen tot Landelijke Ambassadeur mbo. Desiree had één duidelijke boodschap: het mbo staat voor Mega Belangrijk Onderwijs! Het is dan ook haar doel om het mbo nóg beter op de kaart te zetten. Maar hoe doet zij dat eigenlijk? In haar maandelijkse fotoblog, neemt zij ons mee in haar belangrijkste werkzaamheden als Landelijke Ambassadeur mbo. Zo krijgen we een kijkje in wat zij doet en hoe ze dat doet.

In gesprek met de minister
In gesprek met de minister 12 februari was een belangrijke dag: samen met dertig studenten mocht ik brainstormen over het mbo. De groep bestond uit kampioenen van Skills Heroes en mbo-ambassadeurs. Wij werden in groepen opgedeeld om verschillende thema’s te bespreken zoals: burgerschap, kansen krijgen en creëren, aansluiting op de arbeidsmarkt en nog veel meer! De kers op de taart was dat niemand minder dan de Minister van OCW, mevrouw Van Engelshoven, aanschoof om in gesprek te gaan met ons! Hét moment om een de vraag te stellen die mij al een tijdje bezig houdt: “Wat zijn de mogelijkheden om de termen lager-en hoger opgeleid landelijk aan te passen, zodat de stigmatisering rondom mbo en de mbo-studenten afneemt?” De minister gaf aan dat hier aan gewerkt wordt, maar dat het lastig is omdat dan allerlei wetten aangepast moeten worden.

Het was in ieder geval een mooie dag waar veel geweldige ideeën naar voren kwamen. Een leuke bonus was dat ik ook weer een paar bekende mbo-ambassadeurs zag! Dat maakte de dag, naast leerzaam en inspirerend, extra leuk!

Hoe gaat het nu met mbo-ambassadeur… Elvira?
Elvira is net als ik onderwijsassistent in opleiding. Sinds het programma Mbo’ers pakken aan zijn we beiden op hele andere manieren verder gegaan en ik was benieuwd hoe het nu met haar ging. Elvira vertelde me dat zij zich op haar eigen school gaat inzetten voor de zoektocht naar de Landelijke Ambassadeur mbo, want ze heeft namelijk veel van haar tijd bij Mbo’ers pakken aan geleerd. Zij wil dan ook graag dat hele proces bijwonen. Daarnaast is Elvira actief betrokken in de studentenraad. Zij vertelde zelfs dat zij na het behalen van haar diploma een de slag wil als onderwijsassistent en dat het haar droom is om in het speciaal onderwijs of in het middelbaar beroepsonderwijs te werken.

Fotobooth stageschool
Naast mijn ambassadeurstaken heb ik ook nog een studie en stage waar ik mij voor inzet. Ik houd ontzettend veel van mijn stageschool Melanchthon Wilgenplaslaan. Daarom aarzel ik nooit om een beetje extra te doen. Zo was er op zaterdag 16 februari een open dag op onze locatie waar ik heel de dag kinderen en ouders enthousiasmeerde. Ik had als taak een photobooth te regelen! Ik heb ook – op aandringen van mijn leerlingen – een foto van mezelf gemaakt.

Lees hier het vorige fotoblog van Desiree!

Meer weten over Desiree?

Op ditismbo.nl kun je lezen wat Desiree studeert en waarom zij door haar school gekozen was tot mbo Ambassadeur Albeda. Als je wilt weten hoe Desiree de titel Landelijke Ambassadeur mbo won, kijk dan op het youtube-kanaal van Dit is mbo. Zij schittert niet alleen in het programma Mbo’ers pakken aan, maar ook in de Korte Kwesties.