vrijdag 5 juli 2019

Fotoblog Landelijke Ambassadeur mbo Desiree Hernandez (juni 2019)

In november 2018 werd Desirée Hernandez uitgeroepen tot Landelijke Ambassadeur mbo. Desiree had één duidelijke boodschap: het mbo staat voor Mega Belangrijk Onderwijs! Het is dan ook haar doel om het mbo nóg beter op de kaart te zetten. Maar hoe doet zij dat eigenlijk? In haar maandelijkse fotoblog, neemt zij ons mee in haar belangrijkste werkzaamheden als Landelijke Ambassadeur mbo. Zo krijgen we een kijkje in wat zij doet en hoe ze dat doet.

FunX Radio

Mijn maand begon met een knaller! Op 7 juni was ik welkom bij het enige echte FunX radio station om een reclamespotje in te spreken voor Albeda! Het was een hele interessante en leerzame ervaring. Ik werd geholpen door een stemkunstenaar die zelf al jarenlang zijn stem gebruikt om reclame te maken op verschillende radiozenders. Het proces begon zo: ik mocht achter een echte radiomicrofoon zitten en als eerste de hele tekst gewoon oplezen. Dit mocht ik twee of drie keer doen zodat de tekst er goed in ging zitten. Daarna mocht ik nog een keer de tekst oplezen maar dan met de microfoon aan. Vervolgens moest ik iedere zin oplezen en kreeg ik per woord feedback! Het voelde gek om een zin 10 keer op te lezen op 100 verschillende manieren, maar het resultaat mag er wezen! In totaal hebben wij een half uur in de studio gezeten voor een reclame van maar 15 seconden! Ik heb alles vastgelegd via een insta-take-over van Albeda. Heb je het spotje nog niet gehoord?! Luister het dan snel door FunX non-stop aan te zetten! Ik vind het leuk als je mij een berichtje stuurt als je mijn reclame hebt gespot!

Young Impact Celebration

Een weekje later op 12 juni was ik te vinden op de Young Impact Celebration in Rotterdam. Dit spektakel is bedoeld om alle jonge aanpakkers, die wat doen voor onze samenleving, een podium te geven. Dit gaat om jongeren van alle leeftijden. Het podium dat zij krijgen is niet niks ook, het feest werd gehouden in Ahoy stadium! Daarnaast zijn allerlei BN’ers te gast zoals Rico Verhoeven, Supergaande, Famke Louise en Boef. Young Impact maakt er echt een feestje van voor onze maatschappelijk betrokken jongeren en dat kan alleen maar meer motivatie opwekken om meer te doen. Een prachtig evenement dus. Ook waren er een aantal kandidaten die met hun eigen project kans maakten op de Maduro Award. Deze kandidaten hebben eerder in verschillende categorieën meegedaan en waren daar de winnaars van. Zo kwalificeerden zij zich voor de Maduro Award. De kandidaten waren: Teun Toebes (19) categorie Health, Ester van der Wal (15) en Soraya Omtzigt (16) categorie Environment, Anouar El Addouti (18) categorie Community, Nicole Derix (18) en Stephanie Moonen (19) categoie Education en Ambrien Moeniralam (17) categorie Creativity. Uiteindelijk werd Teun de winnaar van de Maduro Award. Teun, van harte gefeliciteerd, Wil je meer weten over Young impact of over deze Young Impact kanjers? Neem dan even een kijkje op: https://youngimpact.nl/

Trots in gele jasje

Op 18 juni was ik te gast bij de stakeholdersbijeenkomst van Albeda. Dit is de tweede bijeenkomst die ik bij heb mogen wonen en grappig is dat de eerste stakeholdersbijeenkomst mijn allereerste optreden was als Albeda ambassadeur. Dit jaar zat ik vol trots met mijn gele jasje er weer bij. De stakeholdersbijeenkomst haalt alle directie– en bestuursleden, mensen uit het bedrijfsleven en, je raadt het al, studenten bij elkaar om knelpunten in het onderwijs te bespreken. Dit gaat voornamelijk over hoe wij het onderwijs beter kunnen koppelen aan het bedrijfsleven. Dit jaar werd er bijvoorbeeld gesproken over alumnibeleid, stagairs en over het vaak oneerlijke onderscheid tussen mbo en hbo, leerwerkplaatsen en nog veel meer. Ik ben blij dat wij als studenten op zulke evenementen ook een podium krijgen. Wij kunnen namelijk als beste vertellen hoe de studenten iets in praktijk ervaren omdat wij, tja, studenten zijn! Dit zijn cruciale momenten waar studenten gehoord moeten worden omdat het over ons gaat en Albeda doet dit gelukkig heel goed! (Heb je mij al gevonden op de foto?)

Debatteren op het Ministerie van Binnenlandse Zaken 

Op 19 juni was ik reunited met Mitchell, Doutse en Julia, mede MBO ambassadeurs van de landelijke verkiezing 2018. Samen waren wij aanwezig bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken om mee te debatteren over het jongerenparlement. Dit is een platform voor jongeren om mee te denken met de politiek en een grotere invloed uit te oefenen. Er werden prikkelende stellingen besproken zoals de stemleeftijd verlagen naar 16 jaar. Het was een leerzame dag en interessant om alle verschillende meningen en invalshoeken te horen.

Afscheid van centrale studentenraad

All good thing must come to an end… Op 24 juni was dit helaas een feit. Toen was het afscheid voor mij en vele andere centrale studentenraadleden. Een jaar lang heb ik samen met deze lieve, slimme en ontzettend gezellige groep medestudenten mee mogen denken met belangrijke documenten en besluiten via de centrale studentenraad van Albeda. Albeda heeft verschillende studentenraden; je hebt een studentenraad van jouw opleiding op jouw locatie, een studentenraad van jouw college en een centrale studentenraad die over heel het Albeda gaat. Ik heb gedurende mijn studie bij alle drie meegedacht en gedaan. Maar zoals ik eerder al zei, alles komt een keer tot zijn eind. Natuurlijk was een handdruk en een bos bloemen niet genoeg, nee, nee. Eerst gingen wij met het college van bestuur uit eten en daarna voor students only een escape room. Wij werden in twee groepen verdeeld en moesten niet alleen tegen de tijd racen, maar ook tegen elkaar! Vooraf werd ons verteld dat maar 38% binnen de tijd eruitkomt… Voorafgaand zeiden Aron mijn klasgenoot en ook teamgenoot tijdens de escape tegen elkaar “wij gaan bij die 38% horen!” EN JA HOOR! Het is ons gelukt! Net op het nippertje mogen wij ons toevoegen aan de elite 38%. Het was een leuke afsluiting en een herinnering die ik zal koesteren, net als mijn tijd bij de studentenraad. Bedankt Albeda en medeleden voor een fantastische tijd.
 

In de MBO Krant

Ook werd ik deze maand gefeatured in de MBO krant. Op 11 juni zijn namelijk de verkiezingen begonnen voor de nieuwe landelijke mbo-ambassadeur. Samen met Tanja ben ik vast jury lid en na de 42 kandidaten te hebben ontmoet, weten wij nu al hoe moeilijk dit gaat worden. In dit artikel staat meer informatie. Oh en er staat ook informatie in over mijn laatste blog in de tweede kamer! Heb je die nog niet gezien?!? Bekijk die dan NU!
 


Meer weten over Desiree?
Op ditismbo.nl kun je lezen wat Desiree studeert en waarom zij door haar school gekozen was tot mbo Ambassadeur Albeda. Als je wilt weten hoe Desiree de titel Landelijke Ambassadeur mbo won, kijk dan op het youtube-kanaal van Dit is mbo. Zij schittert niet alleen in het programma Mbo’ers pakken aan, maar ook in de Korte Kwesties.

Bekijk ook: