Het was een drukke maand. Vooral voor onze Landelijke Ambassadeur Desiree. Waar was ze niet kun je beter vragen? En ze blijft nog even bezig. Aanstaande maandag mag ze de Instagram van de Tweede Kamer overnemen en verslag doen van de V100. Het event in de Tweede Kamer waarbij 100 mbo-studenten vragen mogen stellen! Wat er nog meer de afgelopen weken te zien, horen en lezen was, zie je in deze nieuwsbrief. Veel plezier!

Instagram takeover: Desireeporter op @tweede_kamer!

Op maandag 20 mei 2019 organiseert de Tweede Kamer de jaarlijkse V100: een burgerpanel dat Kamerleden helpt bij het controleren van de regering. Dit jaar zijn 100 mbo-studenten uitgenodigd om kritische vragen te stellen over het beleid van het kabinet. Landelijk Ambassadeur Desiree Hernandez doet die dag live verslag als Desireereporter op het Instagram-account van de Tweede Kamer.

Lees hier het hele artikel.


Thalia: ‘De onzekerheid over mijn fotografie ben ik nu wel kwijt’

Een foto van een bierflesje en een leeg glas, op een plank in een verlaten café. Hiermee won Thalia Da Costa Silva de fotowedstrijd Document Nederland Junior van het Rijksmuseum. Het leverde de studente Mediavormgever Art & Design een masterclass fotografie, een expositie én een stageplaats bij het Rijksmuseum op: ‘Het heeft me nog meer plezier in fotografie gegeven.’

Lees hier verder meer informatie over de fotowedstrijd van het Rijksmuseum is hier te vinden.


Scholen: meld je aan voor Mbo’ers Pakken Aan

Alle mbo-scholen in Nederland kunnen zich weer aanmelden voor een nieuwe editie van Mbo’ers Pakken Aan. In deze online serie gaat Dit is mbo op zoek naar de nieuwe Landelijke Ambassadeur mbo. Dit jaar pakken de studenten één maatschappelijk thema aan. De mbo-studenten worden daarbij op de voet gevolgd door een cameraploeg. Want onze getalenteerde mbo’ers mogen weer shinen in de YouTube-serie. Scholen die een student willen afvaardigen voor Mbo’ers Pakken Aan kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 31 mei bij Dit is mbo.  

Lees hier verder.


Vlog 2 Desireeporter toetst Dirk Megens op cijfers en getallen

De tweede vlog van onze Landelijke Ambassadeur mbo Desiree Hernandez al gezien? Ook deze vlog is opgenomen tijdens Skills The Finals. Desireeporter voelt nu rekendocent Meneer Megens aan de tand over zijn kennis over het mbo? Wat weet de Docent van het Jaar over werken in het mbo? Iets met cijfers en getallen…

Lees hier het hele artikel.
Team NL-lid Fabienne: "Ik weet wat ik kan verwachten"

Fabienne Bakker is een van de 27 deelnemers van Team NL. De jonge gastvrouw gaat samen met haar teamgenoten naar WorldSkills in Kazan. In die Russische stad vindt in augustus het WK voor beroepen plaats.

Hier lees je haar verhaal.
Fotoblog Landelijke Ambassadeur mbo Desiree Hernandez (april 2019)

Desiree Hernandez mag zich alweer vijf maanden Landelijke Ambassadeur mbo noemen. Zij geeft die rol steeds meer invulling en dat gaat haar goed af! Ook de afgelopen maand heeft zij zich kunnen inzetten voor haar missie: het mbo staat voor Mega Belangrijk Onderwijs. In april deed zij dat door mee te lopen met wethouder Sven de Langen, deel te nemen aan een conferentie, een presentatie te geven over Mbo’ers Pakken Aan en een vlog op te nemen. 

Lees hier verder.