donderdag 11 april 2019

Scholen: meld je aan voor Mbo’ers Pakken Aan

Alle mbo-scholen in Nederland kunnen zich weer aanmelden voor een nieuwe editie van Mbo’ers Pakken Aan. In deze online serie gaat Dit is mbo op zoek naar de nieuwe Landelijke Ambassadeur mbo. Dit jaar pakken de studenten één maatschappelijk thema aan. De mbo-studenten worden daarbij op de voet gevolgd door een cameraploeg. Want onze getalenteerde mbo’ers mogen weer shinen in de YouTube-serie. Scholen die een student willen afvaardigen voor Mbo’ers Pakken Aan kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 31 mei bij Dit is mbo.  

Waarom meedoen?

Meedoen heeft voor scholen en studenten verschillende voordelen. Het levert allereerst aandacht van regionale media op, zowel voor de school als voor de ambassadeur. In aanloop naar de finale van Mbo’ers Pakken Aan tonen ook landelijke media vaak belangstelling voor de visies en ervaringen van studenten op hun school.  

Mbo’ers Pakken Aan laat zien dat mbo-studenten met twee benen in de maatschappij staan. Kijkers maken kennis met hun motivatie en hun talenten. Door een professionele jury worden ze onder meer beoordeeld op hun oplossend vermogen, communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten. Alle deelnemende scholen dragen zo bij aan de versterking van de communicatie over het mbo. 

Waarom ambassadeur worden? 

Voor deelnemende mbo-studenten (ambassadeurs) gaan allerlei deuren open. Ambassadeurs bouwen een netwerk op van medestudenten door het hele land, maken kennis met prijswinnaars uit het bedrijfsleven en komen in contact met uiteenlopende belangrijke Nederlanders. Tijdens het programma, maar ook daarna. Het is een onvergetelijke ervaring die bovendien goed staat op het cv van de student.  

Desiree Hernandez 

En de Landelijke Ambassadeur mbo? Die krijgt dé kans om op landelijk niveau iets voor het middelbaar beroepsonderwijs te betekenen en gezien te worden. Desirée Hernandez (Albeda) is afgelopen jaar uitgeroepen tot Landelijke Ambassadeur mbo. Voor haar staat het mbo voor Mega Belangrijk Onderwijs! Met haar maandelijkse blogs en vlogs op ditismbo.nl wil zij het mbo nóg beter op de kaart zetten.  

Aanmelden 

Tot en met 31 mei mogen scholen een student aanmelden voor de ambassadeursverkiezing. De criteria voor deelname vind je op Extranet

Beste leerbedrijf en beste praktijkopleider

Ook de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2019 is geopend. Tot en met 30 april kan iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor deze prijzen. Op de Dag van het mbo worden zowel de Landelijke Ambassadeur mbo, beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekend gemaakt. 

Aanmelden Mbo’ers pakken aan> 

Aanmelden leerbedrijf> 

Aanmelden praktijkopleider> 
Scholen: meld je aan voor Mbo’ers Pakken Aan