Scholen: meld je aan voor Mbo’ers Pakken Aan

Alle mbo-scholen in Nederland kunnen zich weer aanmelden voor een nieuwe editie van Mbo’ers Pakken Aan. In deze online serie gaat Dit is mbo op zoek naar de nieuwe Landelijke Ambassadeur mbo. Dit jaar pakken de studenten één maatschappelijk thema aan. De mbo-studenten worden daarbij op de voet gevolgd door een cameraploeg. Want onze getalenteerde mbo’ers mogen weer shinen in de YouTube-serie. Scholen die een student willen afvaardigen voor Mbo’ers Pakken Aan kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 31 mei bij Dit is mbo.
Lees meer op de website van Dit is mbo!


De eerste vlog van Landelijke Ambassadeur Desiree

Hij is er, de eerste vlog van onze Landelijke Ambassadeur mbo Desiree Hernandez staat online! Zij test de komende tijd op locatie de kennis over het mbo. Desiree begint met Willem Beverloo (Europees kampioen bouwtimmeren in 2010), die tijdens Skills The Finals jurylid was. Wat weet hij over de mbo-vakwedstrijden EuroSkills en WorldSkills?
Ook zo nieuwsgierig? Klik dan hier.


Save the Date Skills The Finals 2020

De datum én plaats voor Skills The Finals 2020 zijn bekend! Van woensdag 4 t/m vrijdag 6 maart 2020 gaat in Leeuwarden dit driedaagse beroepen-event plaatsvinden met finales van Skills Talents en Skills Heroes. WorldSkills Netherlands zal het beroepen-event in Leeuwarden organiseren in samenwerking met ROC Friese Poort, andere partnerscholen, -organisaties en sponsoren. Skills The Finals maakt ook deel uit van Dit is mbo om het beroepsonderwijs te promoten.
Lees verder.


Mbo-studenten geven stages en leerbanen ook dit jaar een 8

Mbo-studenten geven hun stages en leerbanen gemiddeld een 8. Van de praktijkopleiders van erkende leerbedrijven krijgen stages en leerbanen gemiddeld een 7,5. Dat blijkt uit de derde BPV Monitor over 2018 die SBB publiceert.
In 2018 werden ruim 200.000 praktijkopleiders en 23.000 studenten uitgenodigd voor een evaluatie van de bpv-periode. Ruim 40.000 praktijkopleiders en bijna 9.000 studenten vulden de vragenlijsten volledig in.
Wil je meer weten? Lees dan verder.


Alle mbo-meiden door het glazen plafond!

Ook ‘powerladies’ in het mbo verdienen alle kansen om hun droomcarrière op te bouwen. En daarbij kunnen ze elke steun gebruiken. Elske Doets is Ondernemer, Zakenvrouw van het jaar 2017 en auteur van Het lef om gelukkig te zijn. Met haar Academy biedt zij meiden met ambitie uit het vo, het mbo en het wo de mogelijkheid om een stoomcursus zakendoen van een week te volgen. Geïnteresseerd om de powerladies op jouw mbo-school te motiveren om dit programma te gaan volgen? Kim en Siranush vertellen over hun ervaringen op onze website.