dinsdag 23 april 2019

Alle mbo-meiden door het glazen plafond!

Ook ‘powerladies’ in het mbo verdienen alle kansen om hun droomcarrière op te bouwen. En daarbij kunnen ze elke steun gebruiken. Elske Doets is Ondernemer, Zakenvrouw van het jaar 2017 en auteur van Het Lef om gelukkig te zijn. Met haar Academy biedt zij meiden met ambitie uit het vo, het mbo en het wo de mogelijkheid om een stoomcursus zakendoen van een week te volgen. Geïnteresseerd om de powerladies op jouw mbo-school te motiveren om dit programma te gaan volgen?

Ben jij een jonge vrouw van 15 t/m 24 jaar? Wil jij ook die reuzensprong maken naar je droomcarrière? En durf je uit te spreken dat je later ondernemer, CEO of minister wilt worden? Geef je dan op voor de 4e Academy, die van 1 t/m 5 juli wordt gehouden op het Erasmus Centre for Entrepreneurship in Rotterdam. Inschrijven tot en met 2 juni. Meer informatie vind je hier

In korte tijd heeft de Elske Doets Young Lady Business Academy bewezen jonge vrouwen over die drempel – toegeven dat je voor de top gaat en onbevreesd je passie volgen – heen te kunnen helpen. Niet voor niets groeit deze non-profit Academy explosief en heeft het Erasmus Center for Entrepreneurship aangeboden deze opleiding onderdak te bieden. Mark Rutte en Neelie Kroes zagen al snel de potentie en de noodzaak van deze opleiding en leverden waardevolle bijdragen aan eerdere edities van de Academy. Daarnaast heeft Koningin Máxima aan de derde editie in 2018 een werkbezoek gebracht.

Kim en Siranush vertellen over hun ervaringen.Kim:
"Mijn mentor had de flyer van Elske doorgestuurd in groepsapp. Vriendinnen zeiden nee ik ga het niet doen, ik vond het wel leuk maar ik wist niet of ik goed genoeg ben. Mijn mentor zei: je komt er maar op 1 manier achter en dat is gewoon doen. Toen heb ik mij op de laatste dag aangemeld. Vanuit Venlo naar Heerhugowaard gereisd en ik heb mezelf gepitcht. Toen zei ik tegen mn broer die mee was dit wordt het niet . Ik stond bij Elske en ik dacht dat ik door de grond heen zou zakken maar ik ben er toch gekomen. Ik wil een restaurant met mijn tweelingzus in Amerika openen. Waarom daar? Ik heb het idee dat er heel veel hospitality mist, wel American diners maar idee dat je rustig kan dineren als gast met gastvrouwen mist. Mijn zus doet daar een hospitalty opleiding en ik zag een kans om een bedrijf te starten. Ik was een heel onzeker klein meisje van 15 jaar. Ik ben naar de Academy toe gegaan met doel meer zelfvertrouwen te krijgen en uit mijn comfortzone te stappen. Mijn ervaring is dat ik mijzelf verbeterd heb dankzij de Academy, goed voor klas sta, zelfverzekerd kan vertellen wat ik ga doen en met wie. Ik sta nu sterker in mijn schoenen.
In Venlo heb ik voor 300 mensen gepresenteerd en in de Limburger krant gestaan over de Academy. Gek om in de krant te staan, vrienden die appen dat je in de krant staat. Heel veel positieve reacties gekregen. Ik was aanwezig bij de uitreiking van zakenvrouw voor het jaar met Elske en heb daar genetwerkt, nu heb ik wellicht een stage gevonden in Venlo."

Siranush:
"Ik ben naar en mkb congres geweest met mijn mentor, daar heb ik Elske leren kennen. Ik raakte enthousiast over de Young Lady Business Academy. Ik durfde mij alleen niet aan te melden. Mijn docent heeft mij gemotiveerd om mij toch aan te melden. Ik ben met mijn droom naar Elske gegaan en ben na de Academy met een plan naar buiten gekomen. Ik wil graag een gezondheidscentrum starten gericht op gezonde levensstijl. Mensen willen dat doen maar doen het vaak verkeerd. Ik wil ze helpen alles onder 1 dak aan te bieden wat te maken heeft met een gezonde levenstijl. Yoga, massage, sporten. Dat was mijn droom en het is nu een doel geworden. Ik kleine stapjes wil ik mijn doel gaan bereiken. Door mensen te leren kennen die bezig zijn in dat vak. Zoals netwerk uitbreiden met diëtistes. Ik ben meer zelfverzekerd geworden, ik durf nu meer. Ik durf nu stappen te zetten en fouten te maken. Lukt het, dan lukt het zo niet, dan maakt het niet uit.

Het was na die week niet klaar, we zijn ambassadrices geworden. Ik ben begonnen meiden om me heen te motiveren. Ik werd vanuit mijn school naar andere scholen uitgenodigd om presentaties te geven over de Academy als ambassadeur. Ik krijg erg veel leuke reacties. Ook ga ik naar diverse bijeenkomsten om mijn netwerk uit te breiden. Zo heb ik van de voorzitter van de Ondernemersraad vorige week een uitnodiging gehad om bij een ondernemers bijeenkomst aanwezig te zijn. Ik krijg mailtjes van mensen hoger in de top, heel speciaal. Leuk om mee te maken en zo kom je stap voor stap stukje verder. Daarnaast begeleidde ik een jaar lang een vechtsporter op weg naar een gezonde levensstijl. Toen kreeg de sportschool interesse om alle sporters door mij te laten begeleiden. Ik vind dit een enorme stap tot mijn doel."