maandag 7 februari 2022

Zij promoten de mbo-straat: meet the Street Squad

Op verschillende plekken in Nederland kun je op 24 maart een mbo-straat bezoeken. Een winkelstraat of (bedrijven)terrein waar je kunt ervaren dat mbo’ers overal zijn en met hun kwaliteiten de maatschappij laten draaien. Van het zetten van jouw ochtendbakkie koffie, tot de buschauffeur die je naar je werk brengt. Van de restauranttopper die jouw lunch serveert in de pauze, tot het winkelpersoneel dat jou in een mooie outfit stopt. De “Street Squad” gaat de mbo-straten promoten. Maar hoe ziet dat er uit? En wie zitten er in? We vragen het drie leden:

Leestijd: 3 minuten

-Meet Demi:
“Ik heb afgelopen jaar meegedaan aan Mbo’ers Pakken Aan als ambassadeur van mijn school Curio. Ik deed mee omdat ik graag aan anderen laat zien hoe bijzonder het mbo is. Dat is leuk om te zeggen, maar nog beter om concreet te maken! Door mee te doen aan de Street Squad voeg ik de daad bij het woord. Ik heb er veel zin in.

“De Street Squad is nog volop bezig met het maken van plannen. Maar ik zou het mooi vinden me speciaal in te zetten voor die opleidingen die misschien nog niet zo populair zijn, maar die gegarandeerd een baan opleveren straks. Het lijkt me leuk om een podcast te maken over de mbo-straten met wat andere leden van de Squad!”


-Meet Tjesse:
“Ik vind het heel belangrijk dat het mbo meer in het zicht komt. Dit opleidingsniveau biedt goede kansen om een opleiding te vinden die bij je past. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk dat is. Voor mij was het best een hobbelige weg om de juiste richting te vinden. Ik heb via Dans en Pedagogisch Medewerker uiteindelijk voor de studie tot chemisch-fysisch analist gekozen. Een opleiding is als een puzzelstukje in je leven. Als het past, verrijkt dat je leven en word je als persoon gevormd. Als ik daar een ander een handje bij kan helpen, bijvoorbeeld door in de mbo-straat te laten zien wat er allemaal mogelijk is, dan doe ik dat heel graag.”

-Meet Jade:
“Ik ben inmiddels afgestudeerd als mbo-verpleegkundige en volg een hbo-opleiding. Maar mijn hart blijft nog steeds steller kloppen voor het mbo. De praktijkervaring die je mee krijgt en wat je allemaal leert is onmisbaar in onze samenleving. Kijk maar in de winkelstraat bij jou in het dorp of de stad; van de kapper tot de bloemist, van de bakker tot de horecazaak. Allemaal mbo’ers! Door het openen van mbo-straten laten we zien dat het mbo Mega Belangrijk Onderwijs is en dat er heel veel mogelijk is.”


Chief Street Squad
De Street Squad wordt natuurlijk aangevoerd door Landelijk Ambassadeur mbo Louise Babel. Zij heeft als missie de diversiteit van het mbo laten zien. “Door straten met veel ondernemers en bedrijvigheid in heel Nederland om te toveren tot mbo-straten, kan iedereen zien en ervaren dat het mbo overal aanwezig is.”

“Tijdens Mbo’ers Pakken Aan heb ik een geweldige groep studenten ontmoet. Ik wilde heel graag verder met dit leuke team. Want hoe leuk is het om sámen verder te gaan met waar je mee begon: het mbo in het zonnetje zetten. Ik verheug me echt op de samenwerking. De Street Squad is een geweldige toevoeging aan het idee van de mbo-straten.”


Zij promoten de mbo-straat: meet the Street Squad