maandag 20 september 2021

Ynola laat minister shinen op Prinsjesdag

Prinsjesdag: een dag waarop ministers er tiptop uit willen zien om te gaan luisteren naar de Troonrede. Ynola Lommerse, Nederlands kampioen leerling-kapper in 2020, stylde vorig jaar minister Van Engelshoven en mag dat dit jaar weer doen.

Leestijd: 2 min.

Zenuwen? Die kent Ynola Lommerse niet. Dit jaar mag ze het haar verzorgen van staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat en van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. “Ik zie hen gewoon als klanten. Ik weet nog niet hoe ik hun haar ga stylen. Dat hangt van hun wensen af.”

Grote glimlach
Om zich voor te bereiden op Prinsjesdag, kijkt Ynola YouTube-filmpjes van leuke kapsels. “Het is voor de rest heel lastig om omdat ik ter plekke te horen krijg wat mevrouw Van Engelshoven en mevrouw Keijzer willen met hun haar.” Ynola is dit gewend. In de salon waar ze fulltime werkt als kapper, weet ze ook niet van tevoren welk kapsel een klant wil. Voor haar is dat juist de uitdaging. “Ik ben tevreden over mijn werk als de klant met een grote glimlach de deur uit gaat.”

Nadat Ynola het Nederlands kampioenschap won, was ze flink aan het trainen voor het Europees Kampioenschap in Graz. Helaas kon dat evenement niet doorgaan door corona. “Dat was erg jammer. In die tijd kreeg ik een contract aangeboden bij de salon waar ik toen stageliep. Ik ben nu lekker aan het werk en dat bevalt me prima.”

Speciaal voor Prinsjesdag is salon Aveda The Hague omgetoverd tot een beautysalon waar behalve Ynola ook schoonheidsspecialiste Esmé Hemmes, gastvrouw Tham Chao, bloembinder Rik Masson en leerling-patissier Jennifer Proost Kamerleden en bewindslieden in de watten leggen. Op deze manier wil het platform Dit is mbo laten zien Nederland niet kan zonder goed beroepsonderwijs en vakmanschap.

Kijk hier de video van Ynola van Prinsjesdag 2021
Ynola laat minister shinen op Prinsjesdag