donderdag 23 september 2021

Jennifer trakteert ministers en Tweede Kamerleden met Prinsjesdag op gebak

Zelfgemaakt gebak uitdelen aan ministers en Tweede Kamerleden. Welke patissierstudent droomt daar niet van! Voor de 23-jarige Jennifer Proost uit Goes wordt die droom op Prinsjesdag werkelijkheid.

Leestijd: 4 minuten

Deze zomer slaagde Jennifer bij Albeda Horecacollege met vlag en wimpel voor de niveau3-opleiding Zelfstandig werkend bakker. Met haar diploma op zak studeert ze nu verder met de specialisatie Patissier, die wordt verzorgd in het gebouw van de Food Innovation Academy te Vlaardingen. Met deze niveau4-opleiding leert Jennifer in een jaar tijd de meest heerlijke gebakcreaties en chocoladeproducten te maken.

Passie voor chocolade
“Ik koos voor de specialisatie Patissier omdat ik hou van werken met details”, begint Jennifer, die naast haar bakkersopleiding ook een jaar kunstacademie achter de rug heeft. “Een appeltaart maken is leuk, maar dat is redelijk standaard. Ik vind het nóg leuker om de taart met dezelfde smaak een moderne, net iets chiquere uitstraling te geven.”

Jennifers grootste passie is werken met chocolade. Losgaan met 3D-vormpjes, bonbons maken en het resultaat creatief inkleuren. Werken met chocolade is een heel secure bezigheid, alleen al door de precieze temperaturen die daarbij komen kijken. Voor Jennifer is het priegelwerk een fijne uitdaging, al kan het soms frustrerend zijn als het niet lukt: “Ik baal enorm als mijn idee er niet zo uitkomt als ik wil. Maar ik geef nooit op en probeer het opnieuw.”

Nieuwe klanten genereren
Tijdens haar leerbaan bij het erkende leerbedrijf Bakker Boer in Goes krijgt Jennifer volop ruimte om haar creativiteit kwijt te kunnen. Met eigenaar en praktijkopleider Sjako en diens echtgenote Mariska experimenteert ze met smaakjes en spart ze over vergroting van het assortiment in de vijf winkels. Sjako en Mariska vinden het maar wát leuk om zo’n frisse wind op de werkvloer te begeleiden. “Eigenlijk voeg je als erkend leerbedrijf iets aan je bezigheden toe, waardoor je weer nieuwe klanten genereert,” ervaart Sjako.

“Afgelopen Pasen maakte ik een paashaas van twee kilo”, legt Jennifer uit. “Die werd goed verkocht en de klanten reageerden erg enthousiast. Dat bracht me op het idee om met de herfst een net zo grote eekhoorn te maken. Ik ben blij dat ik tijd en ruimte krijg om met mijn ideeën aan de slag te mogen. Zo kan ik me straks onderscheiden van andere patissiers.”

Lees het volledige artikel op de website van SBB.

www.s-bb.nl/...inisters-en-tweede-kamerleden-met-prinsjesdag-op-gebak/


Jennifer trakteert ministers en Tweede Kamerleden met Prinsjesdag op gebak