dinsdag 9 juni 2020

Van crisis naar kans: door meer werken een vervolgopleiding cadeau krijgen

Brandon Brom (21) zag in de coronacrisis een kans om meer te gaan werken in een verpleeghuis. Nu willen ze hem na zijn afstuderen zéker niet meer laten gaan.
 
Leestijd: 3 minuten
 
Eigenlijk zou Brandon Brom rustig naar school gaan en afstuderen dit voorjaar. Dat afstuderen als student Coördinator sport en bewegen bij Aventus komt, ondanks de beperkingen die het coronavirus met zich meebrengt, zeker goed. Maar echt rustig werd het niet.
 
Het verpleeghuis waar hij werkt, zit te springen om extra uren inzet om de impact van corona voor de bewoners zo goed als mogelijk binnen de perken te houden. Het is alle hens aan dek.
 
Gastheer
In maart en april werkte Brandon daarom ruim 300 uur in het verpleeghuis als gastheer. Hij voorzag de cliënten op een veilige manier van eten. “Het is gewoon nodig en ik werk graag met ouderen.”
 
Aventus steunde zijn inzet. Bijvoorbeeld door ruimhartig te zijn met wanneer hij de laatste (online) lessen volgde, stukken inleverde, maar ook door te checken of het nog goed met hem ging. “Heel fijn!”, aldus Brandon.
 
Studie betalen
Al was het niet het doel van Brandon, zijn inzet is in het verpleeghuis niet onopgemerkt gebleven. “Ze willen me ook straks, na mijn afstuderen, graag houden. Ze hebben aangeboden een (interne) vervolgopleiding hbo-verpleegkunde voor me te betalen. Dat vind ik heel mooi. Ik ben er nu nog niet aan toe, eerst maar eens écht afstuderen. Maar straks…”
 
 
 
 

Van crisis naar kans: door meer werken een vervolgopleiding cadeau krijgen