maandag 2 augustus 2021

Tim, Anouk en David worden elektrotechnisch installateur

Dat iemand bij jou thuis de elektriek aanlegt, dat ken je wel. Maar deze installateurs gaan straks ook over de aanleg van datanetwerken en beveiligingsbekabeling in grote bedrijven. Meet Tim en Anouk en David, drie elektrotechnische slimmeriken.

Leestijd: 2 minuten

“Tekeningen leren lezen en symbolen snappen, dat vond ik in het begin best wel lastig. Maar na een tijdje gaat dat gewoon in je hoofd zitten. Dat vind ik het leukste aan dit vak,” zegt David de Wilde. Samen met Tim Hoek en Anouk Vorstenbosch volgt hij de opleiding tot eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit bij ROC Tilburg.

Puzzelen
Tijdens hun opleiding leren ze om elektrotechnische installaties zoals bijvoorbeeld verkeerslichten en meterkasten in en uit elkaar te halen. Maar vooral ook om storingen op te lossen. Zonder hen zou veel in de soep lopen. Dus het is fijn dat ze wel wat van puzzelen houden:

“Precies,“ zegt Tim van Hoek. “Ik vind het leuk om te zien dat als je iets maakt wat er uitkomt en wat er dan eigenlijk gebeurd. Je bent bezig met een schakelaar en een lampje bijvoorbeeld. Wat gebeurt er als je de schakelaar omzet? Ik vind het leuk om te proberen. Dan denk ik: ‘Dit heb ik gemaakt’. En dan ben ik trots op mijn werk.”

Afwisselend
Bovendien, je komt nog eens ergens als elektrotechnische slimmerik. Anouk: “Het leuke aan werken binnen de elektrotechniek vind ik dat je niet de hele dag tussen dezelfde vier muren zit. Je komt elke keer op een nieuwe plek. Bij kantoorpanden bijvoorbeeld, of op een industrieterrein. Dat is lekker afwisselend en uitdagend.”


Ben jij, net als Anouk, Tim en David, ook handig en hou je van puzzelen en interessante apparaten? Kijk op kiesmbo.nl of de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit ook iets voor jou is!


Deze productie kwam tot stand in samenwerking met ROC Tilburg.