donderdag 18 oktober 2018

Studenten van 11 mbo-scholen komen in actie voor vluchtelingen

Op 18 en 19 oktober slaan studenten van 11 mbo-scholen de handen ineen voor Sheltersuit. Tijdens dit bijzondere project gaan honderden studenten aan de slag om vóór Kerst de verzending van maar liefst 3000 Sheltersuits mogelijk te maken.

De Sheltersuit, een warme jas waaraan je een slaapzak kunt ritsen, helpt vluchtelingen de winter overleven. De mbo’ers naaien de tassen waarin de Sheltersuit verpakt en verstuurd wordt. MBO Raad-voorzitter Ton Heerts verrichtte donderdag 18 oktober samen met politica Jetta Kleinsma en voormalig schaatskampioen Erben Wennemars de kick-off van de actie bij ROC van Twente.

Mode-opleidingen bundelen krachten

Niet eerder bundelden alle mode-opleidingen van mbo-scholen hun krachten. Hierdoor krijgen honderden studenten de kans hun kennis in praktijk te brengen, net als in een echte textielfabriek.  De inzet van deze studenten is hard nodig, volgens Bas Timmer, oprichter van Sheltersuit. “Met deze campagne wil Sheltersuit de aandacht vestigen op de duizenden vluchtelingen die langs de grenzen van Europa vastzitten en de winter dienen te overleven.”

MBO Raad-voorzitter Ton Heerts: "Ik vind het een bijzondere eer om hier vandaag te zijn. Deze kanjers laten met Sheltersuit zien hoe het mbo óók buiten de arbeidsmarkt om een bijdrage kan leveren aan een betere en mooiere samenleving."


Studenten van 11 mbo-scholen komen in actie voor vluchtelingen