maandag 22 oktober 2018

Dit is mbo onthult tien finalisten Mbo’ers Pakken Aan

Vandaag maakt Dit is mbo bekend welke tien mbo-ambassadeurs tijdens de Dag van het mbo strijden om de titel Landelijke Ambassadeur mbo. Kijk hieronder naar de nieuwste aflevering van ‘Mbo’ers Pakken Aan’ om te zien met hoeveel passie en plezier alle 42 ambassadeurs zich hebben ingezet tijdens de tweede challenge.Waar is dat feestje?
De 42 ambassadeurs kregen voor de tweede challenge de opdracht om één dag lang de Stichting Jarige Job runnen, een organisatie die zich inzet voor de meest kwetsbare kinderen van de Nederlandse samenleving door hen te trakteren op een verjaardagsbox. De ambassadeurs hebben een dag lang de taken van de medewerkers en vrijwilligers overgenomen door traktaties te maken, verjaardagsboxen in te pakken en gasten uit het bedrijfsleven te benaderen en uit te nodigen voor een spetterend feest.  De jury heeft tijdens deze challenge alle 42 ambassadeurs gevolgd en de tien studenten gekozen die het meest opvielen door hun maatschappelijke betrokkenheid, communicatieve vaardigheden, probleemoplossend vermogen, creatief denken en vakkundigheid.

Top tien
Kun je de tweede aflevering van ‘Mbo’ers Pakken Aan’ nu niet kijken, maar wil je al wel weten wie door zijn naar de finale? Deze tien studenten zijn genomineerd voor challenge drie en vier en maken kans om op de Dag van het mbo gekozen te worden tot Landelijke Ambassadeur mbo 2018.

In willekeurige volgorde:

  • Neslihan Celikel – ROC Midden Nederland
  • Desiree Hernandez – Albeda
  • Mitchell Boldewijn – Regio College
  • Joost van der Velden – ROC West-Brabant
  • Valmira Selmani – Aventus
  • Koen Dommisse – MBO Utrecht
  • Benthe Jansen – Wellantcollege
  • Willem Bergman – Deltion College
  • Roy Boateng – ROC Nijmegen
  • Abbyta Gebremariame – Summa College


Wanneer ben je een ambassadeur?
De 42 ambassadeurs van Dit is mbo staan voor de waarde van het mbo voor onze economie en samenleving. De studenten onderscheiden zich door opvallende prestaties binnen of buiten hun opleiding en zijn door hun scholen zelf gekozen tot ambassadeur. In het YouTube-programma ‘Mbo’ers Pakken Aan’, dat de afgelopen periode door meer dan 100.000 mensen werd bekeken, werken de ambassadeurs aan uitdagende challenges. Een vakjury met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, docenten en studenten beoordeelt hun prestaties. De grote finale van de verkiezing is tijdens het Ambassadeursgala, de afsluiter van de Dag van het mbo op 19 november.

Wat is het Ambassadeursgala?
Het Ambassadeursgala draait om studenten, leerbedrijven en praktijkopleiders. Tijdens het gala wordt bekend wie de nieuwe Landelijke Ambassadeur mbo wordt en een jaar lang een half miljoen mbo-studenten vertegenwoordigt. MBO Raad voorzitter Ton Heerts: “Deze verkiezing heeft de afgelopen jaren zijn waarde bewezen. We mogen écht trots zijn op alle mbo-studenten. De deelnemers van dit jaar zijn stuk voor stuk toppers.” Naast de Landelijke Ambassadeur mbo 2018 worden 19 november ook de prijzen van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) voor Beste leerbedrijf en Beste praktijkopleider overhandigd. Dit jaar voor het eerst op het Ambassadeursgala: de Berg Award van WorldSkills Netherlands, voor de student die zich buitengewoon heeft ingespannen in de voorbereiding op zijn/haar deelname aan WorldSkills of EuroSkills.

Meld je nu aan voor het gratis Ambassadeursgala op de Dag van het mbo