dinsdag 30 oktober 2018

Jinko Adams promoot het beroepsonderwijs tijdens de European Vocational Skills Week 2018

Van Rijn IJssel-Ambassadeur tot landelijke vertegenwoordiger van het beroepsonderwijs. Jinko Adams (19 jaar, student Urban Contemporary Dance aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) zal tijdens de European Vocational Skills Week 2018 aandacht vragen voor het belang van het beroepsonderwijs. 

Deze week, met als thema ‘Discover Your Talent’, is een initatief van de Europese Commissie om aandacht te vragen voor het belang van het beroepsonderwijs in Europa. “Ik kijk er naar uit om met de Commissie en de andere 26 studenten samen te werken om aandacht te vragen voor het belang van middelbaar- en hoger beroepsonderwijs in Europa”, aldus Jinko.

De 26 geselecteerde studenten vertegenwoordigen de Europese lidstaten tijdens de conferentie van 5 tot 9 november in Wenen, en de ruim 1500 evenementen die tijdens en in de aanloop naar de week toe door heel Europa worden georganiseerd. De Nederlandse vertegenwoordiger Jinko Adams is 19 jaar oud en studeert Urban Contemporary Dance aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
 
“Ik ben vereerd dat ik ben verkozen tot vertegenwoordiger van Nederland tijdens de European Vocational Skills Week. Mijn opleidingen in Arnhem en Amsterdam hebben mij geholpen bij het ontdekken van mijn talenten én mijn passie, en ik vind het dan ook heel belangrijk om mijn ervaringen als student beroepsonderwijs te delen. ‘Discover Your Talent’ is wat mij beteft een belangrijk thema. Ik ben er heilig van overtuigd dat wanneer je op school, werk of daarbuiten focust op het ontwikkelen van je talenten, je een sterke motivatie in jezelf kunt aanwakkeren”, zegt Jinko.
Na een opleiding Urban Dance Artiest aan het Rijn IJssel in Arnhem, vervolgde Jinko zijn danscarriere aan de Hogeschool van Amsterdam. Hier wordt hij geschoold in technische moderne dans en leert hij dit te combineren met o.a. theater en zang. Daarnaast produceert hij zelf stukken waarin stijlen en disciplines samenkomen, zoals tijdens Amsterdam Fashion Week 2018. In 2017 was Jinko mbo-ambassadeur van Rijn IJssel in de ambassadeursverkiezing van Dit is mbo.
 
Marianne Thyssen, de EU Commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit, verklaart: "Ik ben zeer verheugd dat Jinko Adams heeft aanvaard vertegenwoordiger voor onze European Vocational Skills Week in november te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat het beroepsonderwijs de perfecte keuze is voor een eersteklas carrière, en ik weet dat Jinko Adams onze toewijding deelt bij het delen van die boodschap.”

Tijdens de eerste European Vocational Skills Week in 2017 vonden ruim 1500 evenementen plaats in 45 landen. Tijdens de tweede editie in 2018 wordt een nog hogere opkomst verwacht. 
 
Jinko Adams promoot het beroepsonderwijs tijdens de European Vocational Skills Week 2018