vrijdag 25 maart 2022

#SkillsTheFinals: “Het is goed voor mijn toekomst”

Aron van Zoest is 22 jaar, gaat naar school aan Rijn IJssel en doet mee met Skills Heroes. De geluksvogel is door naar de finale als autotechnicus. Maar wie is Aron achter zijn overall?

Leestijd: 3 minuten

Liever met handen werken
Aron haalde zijn havodiploma, maar had niet de intentie om een hbo-opleiding te gaan doen. “Ik heb voor het mbo gekozen, omdat ik gewoon echt graag iets met mijn handen wil doen.” Dat komt merendeels door de opvoeding vanuit huis, vertelde Aron. “Door een baantje uit het verleden werkte ik veel met mijn handen en zette ik van alles in elkaar. Dingen maken vind ik gewoon het leukste dat er is.”

Een beetje uitdaging kan geen kwaad
“Het leukste aan dit vak vind ik de uitdaging, de techniek. Vooral de old timer auto’s zijn leuk, omdat het een wat oudere techniek is en daar zit uitdaging in. De oude technieken worden tegenwoordig niet meer aangeleerd, maar dat is juist leuk om aan te leren.” Aron houdt dus van wat uitdaging en dat is ook één van de redenen voor hem geweest om mee te doen aan Skills Heroes. "Het is goed voor mijn toekomst.”

Minpunten aan de autotechnicuswereld
“Er zijn zeker minpunten in het vak,” vertelt Aron lachend. Maar dat houdt hem niet tegen. “Je handen worden nou eenmaal vies, alleen in het weekend zijn die van mij schoon. Handen wassen werkt niet altijd om ze schoon te houden.” Maar voor Aron is het maar een bijzaak.

Lees het volledige artikel op de website van WorldSkillsNetherlands. En wil jij Aron zien schitteren in de Jaarbeurs Utrecht? Meld je hier gratis aan!


#SkillsTheFinals: “Het is goed voor mijn toekomst”