vrijdag 24 september 2021

Rik zegt het met bloemen op Prinsjesdag

Met prachtige boeketten en polscorsages zorgde Rik Masson voor een fleurige Prinsjesdag. De 22-jarige Nederlands kampioen bloembinden maakte speciaal voor Kamerleden en bewindslieden deze bloemwerken. “Ieder bloemwerk moet perfect zijn, of ik nu voor de buurvrouw of voor een minister iets maak.”

Leestijd: 2 min.

Rust en focus houden. Dat is belangrijk tijdens het maken van een bloemwerk, zegt Rik Masson. Voordat hij iets maakt, bereidt hij zich goed voor door verschillende ideeën te verzamelen en deze uit te werken op papier in woorden en materialen. “Vervolgens maak ik de materialen klaar om te kunnen gebruiken en kijk welke technieken ik wil toepassen, zoals wikkelen, verven of plakken. Uiteindelijk verzamel ik bijzondere bloemen en planten om te kunnen verwerken in de bloemwerken. Dat vind ik het leukste van mijn vak.”

In de tuin
De liefde voor bloemen en planten bloeide bij Rik op toen hij een week stageliep in een bloemenwinkel. “Als kind was ik heel creatief en altijd in de tuin te vinden. Door die stage kwam ik erachter dat het werken met bloemen en planten echt iets voor mij is. Zo ben ik bij de opleiding bloem en styling terecht gekomen bij Aeres MBO in Velp.”

Rik rondde in twee jaar tijd twee opleidingen af. Van vakexpert bloem, groen en styling ging hij verder met de opleiding ondernemer/bloembinder die hij in 2020 afrondde. Hij werkt nu in twee bloemspeciaalzaken. 2020 is ook het jaar waarin hij Nederlands kampioen bloembinden werd. Deze titel leverde Rik werk en leuke projecten op en vooral veel zelfvertrouwen. “Ik heb jarenlang hard gewerkt om dit resultaat te bereiken, dus daar ben ik super trots op.”

Speciaal voor Prinsjesdag werd salon Aveda The Hague omgetoverd tot een beautysalon waar Kamerleden en bewindslieden zich mooi konden laten maken voordat ze naar de Troonrede gingen. Naast Rik Masson legden ook hairstyliste Ynola Lommerse, schoonheidsspecialiste Esmé Hemmes, gastvrouw Tham Chao, en leerling-patissier Jennifer Proost Kamerleden en bewindslieden in de watten. Op deze manier laat het platform Dit is mbo zien Nederland niet zonder goed beroepsonderwijs en vakmanschap kan.

Bekijk hier het filmpje van het NOS Journaal


Rik zegt het met bloemen op Prinsjesdag