dinsdag 28 september 2021

Esmé haalt het mooie in ieder mens naar boven

Een paar maanden nadat Esmé Hemmes haar diploma allround schoonheidsspecialist op zak had, startte ze haar eigen salon. “Ik laat niemand de deur uitgaan totdat ik zelf tevreden ben.”

Leestijd: 3 min.

Als klein meisje wist Esmé Hemmes (24) al dat ze schoonheidsspecialiste wilde worden. “Mijn moeder is kapster. Maar met haren mooi maken had ik niet zo veel. Ik wilde op nageltjes tekenen en ik vond make-up heel interessant. Zo is het begonnen.”

Tijdens haar stages bij verschillende salons merkte Esmé dat ze soms een andere kijk op een schoonheidsbehandeling had. “Voor mezelf beginnen, voelde heel natuurlijk,” vertelt Esmé. In november 2019 ging salon Skinn van start. “Ik heb me gespecialiseerd in huidverbetering. Daarbij kijk ik ook naar de leefstijl van iemand. Voeding, hormoonhuishouding en de mate van stress hebben ook invloed op je huid. Als ik die zaken goed in kaart heb gebracht, maak ik een behandelplan dat ik overleg met de klant.”

Eigen kracht
Esmé laat niemand de deur uitgaan totdat ze zelf tevreden is. “Ik leg de lat hoog voor mezelf. Ik wil alles uit een behandeling halen voor een klant en niet achteraf denken: had ik het maar anders gedaan.” Dat streven naar perfectie leverde haar niet alleen het Nederlands kampioenschap schoonheidsspecialist op, maar ook de negentiende plaats op WorldSkills 2019 in Kazan. “Meedoen aan het wereldkampioenschap heeft me zekerder en minder terughoudend gemaakt. Ik leerde om van mijn eigen kracht uit te gaan en op mezelf te vertrouwen.”

Vertrouwen
Tijdens Prinsjesdag verzorgde Esmé de make-up van verschillende politici. Twee jaar geleden was Esmé ook van de partij bij dit Prinsjesdagevent. Anne Kuik, kamerlid van het CDA en oud-staatssecretaris Mona Keijzer wisten dat nog. “Dat was leuk, maar politici zie ik gewoon als klant. Als schoonheidsspecialiste zie ik het als mijn taak om het mooie van ieder mens naar boven te halen. Ik vind het heel bijzonder dat klanten mij hun vertrouwen geven om hen mooi te maken of hun huid te verbeteren. Samen met een klant werken naar het beste resultaat is voor mij iedere dag een feestje.”

Speciaal voor Prinsjesdag werd salon Aveda The Hague omgetoverd tot een beautysalon waar Kamerleden en bewindslieden zich mooi konden laten maken voordat ze naar de Troonrede gingen. Naast Esmé Hemmes legden ook hairstyliste Ynola Lommerse, bloembinder Rik Masson, gastvrouw Tham Chao, en leerling-patissier Jennifer Proost Kamerleden en bewindslieden in de watten. Op deze manier laat het platform Dit is mbo zien Nederland niet zonder goed beroepsonderwijs en vakmanschap kan.

Bekijk hier het filmpje van Esmé Hemmes en Ynola Lommerse dat Omroep West maakte.Esmé haalt het mooie in ieder mens naar boven