donderdag 12 maart 2020

Nieuw: #hendrikovergrenzen - Zilver voor Silke

Hendrik de Kok, Landelijk Ambassadeur, gaat het land in om inspirerende verhalen op te halen over het mbo. Via #hendrikovergrenzen op Insta kun je zijn avonturen volgen. Zijn eerste stop was Skills The Finals in Leeuwarden.

Skills The Finals is een mega-event waar 12,5 duizend bezoekers naar toe komen om te kijken naar de Nederlands kampioenschappen vakwedstrijden. “Kanjers van het mbo gaan daar de strijd met elkaar aan tijdens zo’n 50 vakwedstrijden. Als een student wint in zijn of haar vakgebied, maakt hij of zij kans om in september naar EuroSkills in Oostenrijk te gaan”, legt Hendrik uit.
Tijdens dit event sprak hij met veel oude en nieuwe deelnemers aan de vakwedstrijden. Zo ook met Silke Schoenaker, Zone.college-student Bloem & Styling en Mbo’ers Pakken Aan-deelneemster “Wat ben ik ontzettend trots op alle deelnemers die met zoveel passie en concentratie hun vak uitvoeren.”

Meedoen met Skills!
“Skills The Finals is een ontzettend gave wedstrijd waar eigenlijk elke mbo-student zich voor zou moeten opgeven. Maar dat begint natuurlijk bij de docenten!” zegt Hendrik. “Daarom zou ik graag aan alle docenten in het mbo en in het vmbo willen meegeven om studenten en leerlingen zoveel mogelijk te stimuleren om aan dit soort wedstrijden mee te doen.” Dat kan Silke alleen maar beamen. Vorig jaar had zij al eens mogen proeven aan de vakwedstrijden en werd haar klasgenoot kampioen. Dat smaakte naar meer, vandaar dat zij zich voor een tweede keer aanmeldde om mee te doen aan Skills The Finals. “Daarnaast is deelnemen aan de vakwedwedstrijden ook nog eens goed voor je naamsbekendheid.” Silke legt haar motivatie ook uit in een podcast over het belang van vakwedstrijden op New Business Radio.

Hendrik over grenzen
Wil je de avonturen volgen van Landelijk Ambassadeur Hendrik? Kijk dan mee op Instagram via #hendrikovergrenzen