dinsdag 30 november 2021

Melody: van superkritisch naar tevreden met jezelf door Mbo’ers Pakken Aan

Op 16 mei 2022 wordt bekend wie de nieuwe Landelijk Ambassadeur mbo wordt. Hoe is het eigenlijk om mbo-ambassadeur te worden en mee te doen met Mbo’ers Pakken Aan? We vroegen het enkele oudgedienden. In deze aflevering: Melody Mellema die ambassadeur was van het Zone.college.

Leestijd: 2 minuten

Was meedoen aan Mbo’ers Pakken Aan wat je er van verwachtte?
“Ja en nee. Voordat ik kandidaat werd, heb ik eerst gesproken met mijn voorganger op school. Dus ik wist wel een beetje wat ik kon verwachten. Dacht ik... Want in het echt is het anders. Zo ben ik normaal gesproken een makkelijke prater. Ik was niet voor niks de vertegenwoordiger van mijn school. Maar meedoen aan deze wedstrijd is toch confronterend, want iedereen die meedoet kan namelijk goed praten, haha.”

“In het begin had ik de neiging om twintig keer een pitch te oefenen thuis. Er zijn foto’s van me gemaakt door een professionele fotograaf. Dat is niet hetzelfde als even een selfie maken waar je helemaal controle op hebt. Door Mbo’ers Pakken Aan heb ik geleerd dit soort dingen los te laten. Meedoen moet je serieus nemen, je voorbereiden, maar verder mag je tevreden zijn met jezelf.”

Waarom paste meedoen zo goed bij jou?
“Mijn ouders, mijn docenten, de mensen op mijn werk en bij mijn stagebedrijf zeiden meteen dat meedoen heel goed bij mij paste. Ze zijn wel wat van me gewend en steunen mij daarin. Ik doe vaker extra dingen bovenop mijn studie: klassenvertegenwoordiging en meedoen aan het promotieteam voor de Open Dagen. Ik vind het belangrijk om te werken aan mijn eigen ontwikkeling. Ik doe inmiddels een hbo-studie. Ook daar ben ik weer klassenvertegenwoordiger. Het is goed om meer regie op je eigen studentenleven te hebben. Het staat ook goed op je cv. Dus tegen iedereen die overweegt om mee te doen aan Mbo’ers Pakken Aan zou ik het volgende willen zeggen. Als je bovenstaande herkent, doe dan mee. Het is heel bijzonder.”


Melody: van superkritisch naar tevreden met jezelf door Mbo’ers Pakken Aan