vrijdag 26 november 2021

Mbo’ers Pakken Aan leverde Dylan connecties en klussen op

Op 16 mei 2022 wordt bekend wie de nieuwe Landelijk Ambassadeur mbo wordt. Scholen kunnen zich nog tot 1 december opgeven om mee te doen aan deze wedstrijd. Maar hoe is het eigenlijk om mbo-ambassadeur te worden en mee te doen met Mbo’ers Pakken Aan? We vroegen het enkele oudgedienden. In deze aflevering: Dylan Noordenbos (19).

Leestijd: 2 minuten

-Wat zijn de tips die jij geeft aan studenten die mee willen doen met Mbo’ers Pakken Aan?
“Ten eerste: Zorg dat je nooit een rol hoeft te spelen. Je kwaliteiten komen het best tot hun recht als je jezelf bent. Je kunt je van alles voornemen, maar je wordt toch overvallen door de camera’s die op je gericht zijn, onverwachte challenges of door andere studenten met een antwoord dat veel beter klinkt dan dat van jou. Je valt door de mand als je probeert een ander te zijn.”

“Verder: je moet wel een beetje ambitieus zijn en open staan voor groei. Je bent het gezicht van jouw school. Dat is niet niets. Bereid je dus voor. Ik had zelf wel eens gehoord van Mbo’ers Pakken Aan, maar wist ook niet precies wat het was. Dat geeft niet, maar praat dan eens met iemand die al eens meedeed. Kijk een aflevering. Dat soort dingen.”

-Wat heeft Mbo’ers Pakken Aan je opgeleverd?
“Heel veel. Ik heb nog regelmatig contact met studenten van andere scholen die ik tijdens de wedstrijd ontmoet heb. Het is echt een vriendschap geworden. Daarnaast heb ik me persoonlijk ontwikkeld. Ik presenteer mezelf nu beter. Op school leer je vaak wel hoe je dat voor een bedrijf doet, maar hoe presenteer je jezelf? Ik was eerst snel zenuwachtig, maar nu praat ik makkelijker voor een groep mensen. Daar heb ik ook buiten school plezier van.”

“Ik heb ook een aantal klussen overgehouden aan Mbo’ers Pakken Aan. Inmiddels doe ik zelf een nieuwe opleiding aan het hbo. Maar op het Scalda, mijn oude school, help ik nog bij de wedstrijd van komend jaar. Ik ben daar nu in dienst als communicatiemedewerker die het traject rond Mbo’ers Pakken Aan organiseert (Dylan deed de opleiding marketing en communicatie – redactie). Ik kan kandidaten van Scalda vertellen over mijn ervaringen. Ik doe ook mee aan de werkgroep van Dit is mbo, dat is de organisator van Mbo’ers Pakken Aan. Ik denk met ze mee over hoe het volgend jaar nóg beter kan.”