dinsdag 23 november 2021

Jessica nóg steviger in schoenen door Mbo’ers Pakken Aan

Op 16 mei 2022 wordt bekend wie de nieuwe Landelijk Ambassadeur mbo wordt. Scholen kunnen zich nog tot 1 december opgeven om mee te doen aan deze wedstrijd. Maar hoe is het eigenlijk om mbo-ambassadeur te worden en mee te doen met Mbo’ers Pakken Aan? We vroegen het enkele oudgedienden. In deze aflevering: Jessica Winters.

Leestijd: 1 minuut

“Als je de kans krijgt, moet je echt meedoen!” Jessica Winters is enthousiast over Mbo’ers Pakken Aan. In 2021 deed ze als ambassadeur van haar school Cibap mee aan de competitie voor de verkiezingen van de Landelijk Ambassadeur mbo.

Waarom was het leuk om mee te doen aan Mbo’ers Pakken aan?
“Ik vond het een uitdaging om mee te doen. Ik ben heel blij dat ze mij gevraagd hadden vanuit school. Je wordt onderdeel van een team studenten die je nog nooit ontmoet hebt, maar die wel allemaal uit dezelfde regio komen. Het waren wilskrachtige en enthousiaste studenten. En ik ontdekte dat zij best veel dezelfde interesses hebben en hetzelfde dachten over bijvoorbeeld meedoen aan voorlichtingsactiviteiten voor je school tijdens Open Dagen. Ik ontmoette gelijkgestemden. Heel leuk.”

“Het was ook een mooie afleiding van alles wat níet meer kon door corona. Ik kreeg ineens op een veilige manier toch meer contact met andere studenten. Heel belangrijk als je maar weinig naar school kan.”

Wat is je het meest bijgebleven?
“Mijn kippenvelmoment was de speech van Louise (zie minuut 14:21) op het Dit is mbo Ambassadeursgala. Echt een wow-moment. Ik deed mee om te winnen, maar toen ik die pitch hoorde dacht ik ‘Als jij het niet wordt, eet ik m’n schoen op!’ Wat mij betreft dus terecht dat ze gewonnen heeft.”

Wat heb je er van geleerd?
“Ik ben er steviger door in mijn schoenen komen staan. Ik ben nu zekerder in groepsprocessen. Ik heb beter door dat ik - ook in een groep - mijn stem mag laten horen. Dat je niet per sé ‘die stille’ hoeft te zijn. Ik laat me nu meer horen in groepsprojecten op school. Niet dat ik nu iedereen omver loop hoor, haha. Maar het is altijd waardevol om je te laten horen in een groep, ook als je je vergist of een fout maakt. Daar voel ik me echt zekerder in en daar heb ik later in mijn werk ook wat aan.”