dinsdag 27 oktober 2020

Meedoen aan Mbo’ers Pakken Aan: “Nu bewuster van wat ik allemaal kan”


Iylaf Bayati (18 jaar) deed mee aan de verkiezing Landelijk Ambassadeur mbo 2019. Hoe kijkt ze daar op terug? En, zou ze het anderen aanraden?Leestijd: 3 minuten

Vorig jaar deed je mee aan Mbo’ers Pakken Aan, de verkiezing voor Landelijk Ambassadeur van het mbo. Hoe gaat het nu met je?
“Ik ben inmiddels 3e jaars student verpleegkunde bij Albeda en het gaat hartstikke goed met me. Ik merk iedere dag hoeveel sterker ik in mijn schoenen sta. Mbo’ers Pakken Aan heeft daar veel aan bijgedragen.”


Hoe heeft het YouTube-programma jou daar dan bij geholpen?
“Voor en tijdens de wedstrijd wilde ik vooral heel graag winnen. Mijn einddoel was dat ik door heel het land kon vertellen hoe motiverend het middelbaar beroepsonderwijs is. Ik heb uiteindelijk niet gewonnen. Toch realiseer ik dichtbij mijn doel ben gekomen. Ik ken nu bijvoorbeeld een heleboel nieuwe mensen in het hele land. Daarnaast kan ik op open dagen aan iedereen vertellen waarom het mbo een goede carrièrekeus is. Dan breng ik mijn enthousiasme over aan ouders en aankomende studenten. Ik ken de studenten van mijn eigen school nu ook beter, omdat ik op andere locaties van de school wordt uitgenodigd. Dat is heel interessant en het maakt me een betere vertegenwoordiger in de studentenraad.”


Zou je andere aanraden om mee te doen?
“Jazeker! Het is best intensief, maar het is leuk. Op mijn middelbare school was ik heel verlegen. Mensen uit die tijd, herkennen me soms niet meer terug. Ik ben echt uit mijn comfort-zone gestapt. Ik ben me bewuster van wat ik allemaal kan.”


Alle mbo-scholen in Nederland kunnen zich weer aanmelden voor een nieuwe editie van de online serie Mbo’ers Pakken Aan. Dat kan tot 11 december via info@ditismbo.nl. De finale is live te bekijken tijdens het Ambassadeursgala 2021!


Meedoen aan Mbo’ers Pakken Aan: “Nu bewuster van wat ik allemaal kan”