dinsdag 10 november 2020

Meedoen aan Mbo’ers Pakken Aan: “Ik werd herkend op straat”

Na de verkiezing voor Landelijk Ambassadeur mbo 2019 werd technisch specialist Jason Hintzen (20 jaar) een beroemdheid. Hij werd herkend in de winkel of in het openbaar vervoer op weg naar zijn opleiding bij het ROC van Amsterdam. “Ik heb er van genoten!”

Leestijd: 3 minuten

Vorig jaar deed je mee aan Mbo’ers Pakken Aan, de verkiezing voor Landelijk Ambassadeur van het mbo. Hoe kijk je daar op terug?

“Ik vond het een heel bijzondere ervaring. Je wordt niet dagelijks gevolgd door allerlei camera’s voor een YouTube-programma. Na een tijdje ging iedereen in mijn omgeving de wedstrijd ook volgen. Collega’s, mensen op school, ik werd zelfs aangesproken bij de bus met ‘ken ik jou niet ergens van?’. Ik werd een beetje beroemd.”

“Daarnaast heb ik er ook veel van geleerd. Om de verkiezing tot Landelijk Ambassadeur te winnen, kregen we opdrachten om te laten zien welke skills we in huis hadden. Voor de opdrachten moest je heel goed samenwerken met mensen die je helemaal niet kent. Studenten uit het hele land die voor iets heel anders opgeleid worden. Op die manier samenwerken was heel nieuw voor mij en vond ik écht een uitdaging. Hoe zorg je dat je gehoord wordt in zo’n groep? Dat was niet altijd makkelijk, maar ik heb door die ervaringen er nu ook wat aan in mijn baan in de mobiliteitsbranche.”  

Waarom besloot je mee te doen aan de verkiezing?

“Ik heb wat te vertellen! Ik werk in de techniek en ik wilde graag iets doen met het vooroordeel dat die wereld alleen voor mannen is. Dat is niet zo. We hebben ook echt dames nodig hoor en er zijn goede doorgroeimogelijkheden. Ik gaf al regelmatig voorlichting aan toekomstig studenten, dat vond ik heel leuk. Ik dacht ‘hoe mooi zou het zijn als ik ook als ambassadeur hier iets mee zou kunnen doen?’. Dat ik niet heb gewonnen vond ik eerst heel jammer, maar nu ben ik vooral trots op mezelf dat ik heb meegedaan.”


Alle mbo-scholen in Nederland kunnen zich weer aanmelden voor een nieuwe editie van de online serie Mbo’ers Pakken Aan. Dat kan tot 11 december via info@ditismbo.nl. De finale is live te bekijken tijdens het Ambassadeursgala 2021!

 


Meedoen aan Mbo’ers Pakken Aan: “Ik werd herkend op straat”