vrijdag 4 december 2020

Meedoen aan Mbo’ers Pakken Aan: “Ik veranderde mijn opleidingskeuze”

Danny Evers (21) ontdekte dat samenwerken hem energie gaf tijdens de opnames van Mbo’ers Pakken Aan. Hij was van plan om in september te starten met de hbo-opleiding Elektrotechniek. Door het YouTube-programma waarin een jury op zoek gaat naar de Landelijk Ambassadeur mbo, volgt hij nu de hbo-opleiding Social Work.

Leestijd: 2 min.

Wat betekende het voor jou om mee te doen aan Mbo’ers Pakken Aan?
“Je ontmoet mbo-studenten met dezelfde instelling uit jouw regio die je nog nooit gezien hebt en met wie je samen een challenge moet doen. Dat vond ik spannend, maar ook fantastisch. Ik leerde mijn positie in de groep kennen.”

Wat heb je over je positie in de groep geleerd?
“Onze challenge was bij Distrivers in Hoogeveen, een nieuwe omgeving voor iedereen. Je bent daar met assertieve mensen. Hoe stel je je dan op als je moet samenwerken, in je communicatie en in het leiding nemen? Normaal gesproken neem ik relatief snel de leiding, maar in een groep waar meer mensen diezelfde neiging hebben, merkte ik dat ik een stapje terug zette. Ik vond het ook heel leuk om samen te werken met mensen en samen problemen op te lossen. Dat gaf me veel energie.”

Je wilde eerst Elektrotechniek gaan studeren in het hbo, maar je koos voor Social Work.
“Meedoen aan Mbo’ers Pakken Aan gaf me het zetje om na mijn opleiding Technicus Engineering aan het Alfa-college toch te kiezen voor een maatschappelijk beroep. Ik vind techniek heel interessant, maar door mee te doen aan deze challenge ontdekte ik dat ik veel meer voldoening haalde uit het werken met mensen.”
 
De afdeling communicatie van Alfa-college


“Het is ontzettend waardevol om mee te doen aan Mbo’ers Pakken Aan. Het is goed om je waardering uit te spreken voor studenten in het algemeen, en zéker voor diegenen die nét dat extra beetje meer doen. Je laat weten dat je ze gezien hebt. Danny heeft het er een jaar later nog steeds over. Zelfvertrouwen krijgt een boost, dat is mooi om te zien.”


- Annemiek van der Maat, afdeling communicatie Alfa-collegeAlle mbo-scholen in Nederland kunnen zich weer aanmelden voor een nieuwe editie van de online serie Mbo’ers Pakken Aan. Dat kan tot 11 december via info@ditismbo.nl. De finale is live te bekijken tijdens het Ambassadeursgala 2021 op 17 mei 2021!


Meedoen aan Mbo’ers Pakken Aan: “Ik veranderde mijn opleidingskeuze”