maandag 12 oktober 2020

Meedoen aan Mbo’ers Pakken Aan: “Goed voor je persoonlijke ontwikkeling”

Bryan Steinz (20 jaar) deed mee aan de verkiezing Landelijk Ambassadeur mbo 2019. Hoe kijkt hij daar op terug? En, zou hij anderen aanraden mee te doen?

Leestijd: 3 minuten

Vorig jaar deed je mee aan Mbo’ers Pakken Aan, de verkiezing voor Landelijk Ambassadeur van het mbo. Hoe gaat het nu met je?
“Goed. Ik ben afgestudeerd als allround monteur mobiele werktuigen bij het SOMA College. Nu ga ik verder met een hbo-studie engineering. Ik kijk met veel plezier terug op deelname aan het YouTube-programma Mbo’ers Pakken Aan. Het was een leuke ervaring. Ik heb nieuwe mensen leren kennen, ik heb veel geleerd en het heeft me geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling.”

Wat heb je dan allemaal geleerd tijdens Mbo’ers Pakken Aan?
“Wat me bijvoorbeeld is bijgebleven, is het filmen. Voor de wedstrijd werden we allemaal geïnterviewd. Dat is best spannend met zo’n camera. Maar daar zijn we ook bij begeleid. Je leert hoe je moet omgaan met een grote lens op je gezicht. Nu heb ik bijvoorbeeld geen camera-angst meer.”

Zou je andere aanraden om mee te doen?
“Jazeker. Het kost wel tijd. Dus daar moet je rekening mee houden als je je opgeeft. Eerst zeker weten dat je studie lekker loopt. Maar dan is het ook echt een aanvulling. Bovendien deed ik niet alleen mee om te winnen maar ook voor de uitdaging. We kregen een case om een gezondere leefstijl op de kaart te zetten bij de werknemers van de Praxis in Zoetermeer. Daar heb ik me echt in verdiept. Ik stelde voor een health check te ontwikkelen. Ik sprak later nog iemand van dat bedrijf. Bleek dat ze zoiets ooit al bedacht hadden, maar nooit hadden uitgevoerd. Nu zijn ze er weer actief mee bezig, dankzij Mbo’ers Pakken Aan. Dat was leuk om te horen.”

Alle mbo-scholen in Nederland kunnen zich weer aanmelden voor een nieuwe editie van de online serie Mbo’ers Pakken Aan. Dat kan tot 11 december via info@ditismbo.nl. De finale is live te bekijken tijdens het Ambassadeursgala 2021!