woensdag 17 november 2021

Meedoen aan Mbo’ers Pakken Aan: “Blijf positief!”

Op 16 mei 2022 wordt bekend wie de nieuwe Landelijk Ambassadeur mbo wordt. Scholen kunnen zich nog tot 1 december opgeven om mee te doen aan deze wedstrijd. Maar hoe is het eigenlijk om mbo-ambassadeur te worden en mee te doen met Mbo’ers Pakken Aan? We vragen het enkele oudgedienden. In deze aflevering : Zouie Todd

Leestijd: 1 minuut

Zouie zit in het derde jaar van de opleiding Sport- en Bewegingsleider en is ambassadeur van ROC van Flevoland en MBO College Poort.

𝗪𝗮𝗮𝗿𝗼𝗺 𝗯𝗲𝗻 𝗷𝗲 mbo-𝗮𝗺𝗯𝗮𝘀𝘀𝗮𝗱𝗲𝘂𝗿 𝗴𝗲𝘄𝗼𝗿𝗱𝗲𝗻?
“Ik vond het erg cool klinken, ambassadeur van de school. Maar zonder te dollen; ik deed al veel mee aan video’s die werden gemaakt voor de school en ik stond op Open Dagen. Zo werd ik wel een beetje het gezicht van de school. Daarnaast kreeg ik er ook leuke ervaringen van mee. Zo heb ik geleerd om leiding te nemen. En dat is iets anders dan de baas te spelen.”

𝗝𝗲 𝗱𝗲𝗲𝗱 𝗺𝗲𝗲 𝗮𝗮𝗻 ‘M𝗯𝗼’𝗲𝗿𝘀 P𝗮𝗸𝗸𝗲𝗻 A𝗮𝗻’, 𝗵𝗼𝗲 𝘄𝗮𝘀 𝗱𝗮𝘁?
“Het was echt een leuke ervaring. We – 42 studenten uit verschillende mbo-scholen - deden mee om de Landelijke Ambassadeur mbo te worden. Die strijd vond ik leuk. Er waren vijf competenties die je moest laten zien en dat werd getest door middel van een escaperoom. Helaas ben ik het niet geworden, maar ik heb er wel van geleerd.”

𝗛𝗲𝗯 𝗷𝗲 𝗻𝗼𝗴 𝘁𝗶𝗽𝘀 𝘃𝗼𝗼𝗿 (𝘁𝗼𝗲𝗸𝗼𝗺𝘀𝘁𝗶𝗴𝗲) 𝗮𝗺𝗯𝗮𝘀𝘀𝗮𝗱𝗲𝘂𝗿𝘀?
“Wees jezelf en doe je eigen ding. Blijf positief!”

Deze productie kwam tot stand met medewerking van MBO College Poort. Meer afleveringen terugkijken? Check dan ons YouTube-kanaal