dinsdag 20 september 2016

Mbo’ers stylen Tweede Kamerleden op Prinsjesdag

Een aantal leden van de Tweede Kamer is Prinsjesdag op 20 september begonnen met een bezoek aan talentvolle jonge kappers en schoonheidsspecialisten. De parlementariërs waren onder andere door Ditismbo uitgenodigd om hun haar te laten stylen en make-up te laten verzorgen door excellente mbo'ers.De styling van de Tweede Kamerleden vond plaats bij Aveda The Hague en werd georganiseerd door de ANKO, Aveda The Hague, CNV Vakmensen, FNV MOOI, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, WorldSkills Netherlands en de MBO Raad.
 
Ook op NS station Den Haag CS waren talentvolle studenten actief. Treinpassagiers konden zich laten fotograferen op een bijzondere Dit is mbo-troon, gemaakt door een student van stichting RIBO uit Hengelo. Desgewenst met een hoed, ontworpen en gemaakt door nationaal kampioenen mode ontwerpen. Ook werden er oranje bloemcorsages gemaakt die op het station werden uitgedeeld.

Bij alle activiteiten waren mbo Uitblinkers actief die dit jaar mee doen aan de Uitblinkersverkiezing van Dit is mbo. Met deze verkiezing brengen scholen studenten voor het voetlicht die tijdens hun opleiding een bijzondere prestatie hebben neergezet. De winnaar van de verkiezing krijgt de titel Landelijk Uitblinker en is een jaar lang ambassadeur voor het mbo.

Bekijk de aftermovie hier:

Alle foto’s zijn beschikbaar op ons Facebookkanaal: https://www.facebook.com/DitisMBO/