donderdag 24 november 2016

Trotse winnaars tonen hun talent op Uitblinkersgala

Lisanne Fons van ID College heeft de titel Landelijke Uitblinker mbo 2016 gewonnen. Metnils Interieur Maatwerk uit Utrecht is het beste leerbedrijf van Nederland. En juwelenontwerper en meestergoudsmid René van Tol van Van Tol & Breet uit ’s-Hertogenbosch is de beste praktijkopleider. Minister Jet Bussemaker van OCW, Ton Heerts van de MBO Raad en SBB en Michaël van Straalen van MKB-Nederland en SBB maakten dit op 24 november bekend tijdens het Uitblinkersgala 2016.

De MBO Raad en SBB zetten op het Uitblinkersgala het beroepsonderwijs in de schijnwerpers door deze drie prijzen uit te reiken. Met het Uitblinkersgala laten het mbo en het bedrijfsleven zien dat er talent is in overvloed en het mbo een vorm van onderwijs is waar Nederland trots op mag zijn. Het beste leerbedrijf, de beste praktijkopleider en de Landelijke Uitblinker 2016 zijn gekozen door vakjury’s met vertegenwoordigers uit onderwijs, bedrijfsleven én studenten.

Landelijke Uitblinker 2016

In totaal hebben 42 mbo-studenten dit jaar meegedaan aan de verkiezing van de Landelijke Uitblinker van Dit is mbo. Mbo-scholen uit het hele land nomineerden hiervoor een student die zich met een bijzondere prestatie heeft weten te onderscheiden tijdens zijn of haar stage/opleiding. Op het Uitblinkersgala werd Lisanne gekroond tot de winnaar van de Uitblinkersverkiezing. “Als mensen tegen mij zeggen dat ik iets niet kan, wil ik het juist doen. Ik ben zo blij dat het is gelukt.”

Mirthe Oosting van Noorderpoort, Kenneth Vos van Terra en Asef Mahmoudi van Koning Willem I College completeerden de top vier Uitblinkers.
Alle genomineerde studenten vind je op: http://www.ditismbo.nl/uitblinkers/2016.

Beste leerbedrijf 2016

Metnils Interieur Maatwerk uit Utrecht ontwerpt en realiseert maatwerkmeubels en –interieurs voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Studenten maken er kennis met alle facetten van het vak, van de opdrachtbespreking bij de klant en het eigenhandig maken van een product tot het netjes afleveren op locatie. Het beste leerbedrijf 2016 zet studenten aan tot nadenken en motiveert ze om zelf oplossingen te bedenken. Bij Metnils leren studenten in het bedrijf en leert het bedrijf van de studenten.

De andere genomineerde bedrijven waren PLUS Koenders uit Eibergen en Rivas Beveiliging uit Gorinchem.

Beste praktijkopleider 2016

Juwelenontwerper en meestergoudsmid René van Tol van Van Tol & Breet uit ’s-Hertogenbosch geeft studenten vertrouwen en deelt zijn trotse gevoel over hen ook met klanten en opdrachtgevers. Van Tol nam het initiatief om een gilde op te richten en daarmee het vakmanschap weer aanzien te geven. Bovendien werkt hij aan de oprichting van de Van Tol & Breet-academy, om kennis langdurig te borgen en te zorgen dat ook de nieuwe generatie vakmensen een mooie toekomst kan opbouwen.

De andere genomineerde praktijkopleiders waren Jeroen van der Haas van SPIE Numac Groep Venray en Marrigje Mesker-Vink van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren.

Video van het Gala


Uitblinkersgala 2016 | 4min from Clipjesfabriek on Vimeo.

 


Trotse winnaars tonen hun talent op Uitblinkersgala