donderdag 15 oktober 2015

En de winnaar is… Jordy van Tongeren!

Uit 47 mbo-Uitblinkers is Jordy van Tongeren van ROC Tilburg tijdens het 14e Uitblinkersgala gekozen tot Landelijke Uitblinker 2015. Met een geldprijs ter waarde van 2.500 euro voor persoonlijke ontwikkeling en een gouden pauwenveer in zijn zak vertegenwoordigt Jordy het komende jaar het mbo als ambassadeur. ‘Dit is het toppunt van waardering. Ik ben zo dankbaar en blij dat ik deze kans krijg. Ik ga heel erg mijn best doen!”, aldus de kersverse Landelijke Uitblinker mbo 2015.

De jury roemde Jordy om zijn maatschappelijke inzet. Met zijn website Smal Effort zamelt hij geld in en voert de wensen uit van mensen met terminale kanker. Voorzitter van de jury, Jan van Zijl: “Met een klein gebaar heeft hij iets groots bereikt.”

14e editie
Het Uitblinkersgala is een initiatief van de MBO Raad en werd dit jaar voor de 14e keer georganiseerd. Met dit gala laat de mbo-sector zien dat het barst van het talent en een vorm van onderwijs is waar Nederland trots op mag zijn. De

Uitblinkers worden ieder voorjaar gekozen door studenten van de eigen school en voorgedragen voor de landelijke Uitblinkersverkiezing in oktober. Dit jaar deden 47 scholen mee. De landelijke verkiezing startte in juni met de internetstemming via www.ditismbo.nl en werd gesloten op 12 oktober. De 47 genomineerde Uitblinkers mobiliseerden docenten, leerbedrijven, stagebegeleiders, medestudenten, familie en vrienden om stemmen binnen te halen. En met succes. Voor het zesde jaar op rij werd een absoluut record aan stemmen uitgebracht: 53.456 stuks! Deze online stemmen telden voor 75% mee in de uiteindelijke score. De andere 25% kwam voort uit een beoordeling van een eerste vakjury.

Top 4
De top 10 die hierdoor ontstond voerde op de de landelijke finaledag zenuwslopende speeddates met een tweede vakjury die uiteindelijk de top 3 bepaalde: Nick de Roo van ROC A12, Diana Waasdorp van SVO vakopleiding food en Jordy van Tongeren van ROC Tilburg. Winnares van vorig jaar, Cassandra Winkels, voegde daar nog een vierde kandidaat aan toe in de vorm van een wildcard: Rachelle Manuputty van ROC Mondriaan. De top 4 die zo ontstond presenteerde zich tijdens het gala aan de derde vakjury, bestaande uit Japke van Groningen van De Vries Makkum, leerbedrijf 2015,

Fatima Razzak van JongerenOrganisatieBeroepsonderwijs en Jan van Zijl, voorzitter MBO Raad. Vol overtuiging gaven zij de titel van Landelijk Uitblinker mbo 2015 aan Jordy.

Verrassing
De avond kreeg een romantisch tintje toen Top 10 Uitblinker Murat Polat zijn vriendin, in aanwezigheid van de ruim 500 aanwezigen, verrastte met een spontaan huwelijksaanzoek. Waar ze uiteraard volmondig “ja” op antwoordde.

Meer
Profielpagina Jordy van Tongeren
Foto's Uitblinkersgala 2015
 


En de winnaar is… Jordy van Tongeren!