donderdag 9 oktober 2014

Cassandra Winkels van ROC A12 is Landelijke Uitblinker mbo 2014

Cassandra Winkels van de opleiding Verpleegkunde van ROC A12 heeft tijdens een spannende finale de titel Landelijke Uitblinker mbo 2014 gewonnen. Tijdens het dertiende Uitblinkersgala mbo in ‘s-Hertogenbosch werd zij onder toeziend oog van onder anderen docenten, schoolbestuurders, de mbo-docent van het jaar, medaillewinnaars van het Skillsteam en zangeres Sharon Doorson als beste ambassadeur voor het mbo gekozen. Cassandra is één van de 47 Uitblinkers mbo, die hun scholen eerder dit jaar hebben voorgedragen voor de landelijke verkiezing.

Uitblinkers
Uitblinkers zijn mbo’ers die zich onderscheiden van hun studiegenoten omdat ze tijdens hun opleiding of stage iets extra’s hebben gebracht. De een vanwege een opvallend talent, een ander omdat hij/zij door persoonlijke omstandigheden hard(er) moest knokken en dat vol passie en overgave deed. Ze hebben gemeen dat ze daarom door hun collega-studenten worden gewaardeerd en zijn gekozen om hen te vertegenwoordigen tijdens het Uitblinkersgala 2014.

Van de 47 Uitblinkers hebben de tien met de meeste internetstemmen zich geplaatst voor de finale op 9 oktober tijdens het Uitblinkersgala, een initiatief van de MBO Raad. Via www.ditismbo.nl kon iedereen de afgelopen maanden een stem uitbrengen op zijn favoriete Uitblinker. In totaal zijn dit jaar ruim 41.000 stemmen uitgebracht. Een absoluut record! Ter vergelijking: in 2012 brachten bijna 21.000 mensen hun stem uit, in 2013 bijna 30.000.

Vakjury
Tijdens speeddates op de finaledag zelf (in 1931, congrescentrum in ’s-Hertogenbosch) is de top 10 terug gebracht naar een top 3. Lisa Mertens, Landelijk Uitblinker van 2013, reikte een wildcard uit, zodat uiteindelijk vier kandidaten op het podium stonden. De vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Jan van Zijl, zangeres Sharon Doorson en JOB-voorzitter Michiel Steegers, koos vervolgens Cassandra als winnaar. Zij kreeg uit handen van Lisa Mertens en Jan van Zijl een speciale award en een geldprijs van € 2.500,- die zij mag besteden aan een opleiding of stage die haar vakmanschap vergroot.

Foto's van het Uitblinkersgala 2014
De foto's van het Uitblinkersgala zijn te zien in de fotogalerij. HR-foto's kunnen worden opgevraagd via info@ditismbo.nl.
 


Cassandra Winkels van ROC A12 is Landelijke Uitblinker mbo 2014