donderdag 15 april 2021

Managen met internationaal tintje

Liza van Vugt uit Tilburg zette haar economische kennis in tijdens haar stage in een zeer arme wijk in India. Een mooie ervaring bij haar opleiding tot vestigingsmanager (internationale) groothandel. 

Leestijd: 2 minuten

“Als vestigingsmanager groothandel leer je hoe je een bedrijf leidt,” aldus Liza van Vugt (19) van De Rooi Pannen. Je leert er bijvoorbeeld verkoopcijfers te analyseren en klanten te werven, of hoe logistiek eigenlijk werkt. “Ik vind het heel interessant.”

Echte bedrijven
In het Trade Centre van de school krijgen de studenten ieder jaar opdrachten van échte bedrijven om uit te voeren. Liza: “Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met het maken van een overzicht van allerlei afnemers van een specifiek product. Daarna ga ik een heel plan maken over hoe ik dat product ga in- en verkopen.”

Met haar studie kan Liza de hele wereld aan. “Ik ben vorig jaar naar India geweest. Daar liep ik een maand stage. We hebben huizen geschilderd in een zeer arme wijk. Ik kon mijn economische kennis gebruiken bij het voor elkaar krijgen van de financiën van het project. Een waardevolle ervaring.”  

Net als Liza ook de wereld veroveren? Lees dan meer over de studie vestigingsmanager groothandel.

Deze productie kwam tot stand in samenwerking met De Rooi Pannen.