dinsdag 18 mei 2021

Louise Babel is de nieuwe Landelijk Ambassadeur mbo 2021!

In een razendspannende finale won Louise Babel (18), mbo-ambassadeur van Grafisch Lyceum Utrecht de titel Landelijk Ambassadeur mbo 2021. Daarmee is de studente Mediamanagement en marketing een jaar lang het gezicht van meba belangrijk onderwijs. Zij nam het stokje over van Hendrik de Kok. Minister van OCW, Ingrid van Engelshoven, maakte de nieuwe Landelijk Ambassadeur mbo bekend.

Leestijd: 3 min.

Louise Babel wil zich inzetten voor een sterker en beter mbo. “Het mbo staat midden in de maatschappij. Daarom ben ik trots dat ik mbo-student ben. Ik wil samen met andere mbo-studenten aan de rest van Nederland laten zien dat wij de maatschappij mooier maken."

Op de kaart zetten
De nieuwe Landelijk Ambassadeur mbo heeft ook al een idee hoe ze dit wil bereiken. “Ik wil een groep opstarten die bestaat uit mbo-studenten uit heel Nederland die het leuk vinden om met mij mee te denken hoe we het mbo nog beter op de kaart kunnen zetten.”

Creativiteit staat bij Louise hoog in het vaandel. Ze is ook ambassadeur bij Dynamic Arts in haar woonplaats Laren. Dynamic Arts is een creatief platform gericht op talentontwikkeling van jongeren, kunsteducatie, artistieke projecten, optredens, workshops en evenementen. Ook daar ziet de nieuwe Landelijk Ambassadeur kansen. “Bij Dynamic Arts zijn jongeren van allerlei leeftijden en allerlei opleidingen actief. Ik wil hen laten zien dat een mbo-opleiding volop kansen en mogelijkheden biedt.”

Mbo’ers pakken Aan
Louise Babel was samen met Jasmijn Gras, mbo-ambassadeur van ROC Menso Alting en Robin van Boom, mbo-ambassadeur van Helicon Opleidingen, genomineerd uit de 42 mbo-ambassadeurs die deelnamen aan Mbo’ers Pakken Aan. In dit YouTube-programma gingen de mbo-studenten verschillende challenges aan rond het thema duurzaamheid om kans te maken op de titel Landelijk Ambassadeur mbo. In drie spannende afleveringen kwalificeerden de ambassadeurs zich voor de finale en werden zij beoordeeld door een deskundige jury op leiderschap, communicatie, oplossend denkvermogen, samenwerken en creativiteit.

Louise viel bij de jury op omdat ze verbaal sterk is, maatschappelijk actief is en bezig is met diversiteit. Ze heeft persoonlijkheid en durft dat te laten zien.

Zwolse8 wint Ideas on Stage Publieksprijs
Tijdens het Ambassadeursgala reikte minister Van Engelshoven nog meer prijzen uit. Leerbedrijf Zwolse8, het samenwerkingsverband van Zwolse mbo-scholen en hogescholen won de Ideas on Stage Publieksprijs voor beste leerbedrijf. Zwolse8 sloeg deze coronaperiode twee vliegen in een klap door het opzetten van een coronateststraat. Onderwijsmedewerkers en studenten werden snel getest en het stagetekort voor studenten van diverse opleidingen werd opgelost.

WorldskillsNL Berg-award
Bij de prestigieuze Berg-award voor bijzondere verdiensten tijdens internationale vakwedstrijden ging de prijs naar het voltallige Skills Team Netherlands dat geselecteerd was voor EuroSkills. Helaas konden zowel de Nederlandse als de Europese vakwedstrijden niet doorgaan door COVID-19. Daarom krijgt Skills Team Netherlands in zijn geheel de award die team captain Sander Damsma, Nederlands kampioen Installatietechniek, in ontvangst nam.

Onderwijsteam van het jaar
De prijs voor het beste onderwijsteam van het jaar ging naar Aventus MEI (metaal, elektro, installatietechniek). Alle genomineerde onderwijsteams hebben dit jaar ondanks corona een geweldige prestatie geleverd. Het team van Aventus MEI stak er bovenuit. Een team dat het werkveld en de student optimaal betrekt en waar samenwerking centraal staat.

Bekijk hier de foto’s van het Ambassadeursgala.

De livestream van het Ambassadeursgala kun je hier terug zien.


Louise Babel is de nieuwe Landelijk Ambassadeur mbo 2021!