maandag 28 juni 2021

Lennard geeft doorrrrr

Bij Lennard van Gelder staat de wens van de klant voorop sinds de allereerste dag van zijn mbo-opleiding. Maar hij begeleidt ook graag studenten nu hij zelf meer ervaring heeft. 

Leestijd: 2 minuten

“Ik kan me de eerste les marketing nog herinneren,” zegt Lennard van Gelder (23). “Toen vertelden ze me wat de definitie van marketing eigenlijk is: ‘de wens en de behoefte van de klant centraal stellen.” En daar is Lennard nooit meer mee gestopt. “Echt, met de klant begint alles!”

Scholingswinkel
Lennard studeerde af als ondernemer retail op het Albeda. Tijdens de opleiding leerde hij onder andere hoe je een ondernemingsplan opstelt en hoe je leiding kunt geven aan medewerkers. Inmiddels is hij afgestudeerd en stroomde hij door naar een hbo-opleiding small business & retail management. Zijn mbo-roots is hij zeker niet vergeten: naast zijn studie begeleidt hij nu mbo-studenten in de ‘Scholingswinkel’ in Rotterdam.

De Scholingswinkel is een leerwerkplaats die ondernemers uit de wijk kosteloos ondersteunt bij hun ondernemerschap. Je kunt bijvoorbeeld bij de winkel terecht als je als ondernemer vragen hebt over communicatie, of over hoe je een evenement organiseert. De ondernemers krijgen het advies van zo’n veertig mbo-studenten in opleiding. Lennard: “Ik help nu de studenten die dezelfde opleiding doen als ik deed. Het geeft een kick als je met die extra kennis die ik heb opgedaan op het hbo, anderen kan ondersteunen. Ik kan deze studenten helpen om hun eindproduct de beste kwaliteit mogelijk te geven.”


Ben jij ook graag bezig met je klant? Kijk dan eens naar de opleiding ondernemer retail op kiesmbo.nlDeze productie kwam tot stand in samenwerking met Albeda.