vrijdag 3 september 2021

Koningin Máxima over jullie: "Cruciaal"

“Wat hier gebeurt op de mbo-scholen, is van het grootste belang voor heel Nederland. Wie heeft ons door de coronacrisis heen geholpen, de coronapatiënten met zorg omringd, ervoor gezorgd dat de transport doordraaide? Mbo’ers zijn cruciaal geweest.” Met deze lovende woorden heeft Hare Majesteit Koningin Máxima vrijdag 3 september het mbo-jaar officieel geopend. In een toespraak gericht aan studenten en docenten sprak de koningin over jullie rol tijdens de coronacrisis.

Máxima complimenteerde de studenten en docenten hoe ze tijdens de lockdown hebben doorgewerkt. “Ik wil graag een compliment geven voor de manier waarop docenten en studenten zich door die moeilijke periode hebben heengewerkt. Het valt niet mee om je maandenlang te blijven concentreren achter een schermpje. Nu breken er gelukkig weer betere tijden aan!"

Ook keek de koningin vast even vooruit: "Eén ding is duidelijk, en dat is dat de toekomst voor jullie openligt. "Of je nu na je mbo direct aan de slag gaat of eerst nog doorgaat naar het hbo, er zijn banen in overvloed! In de zorg, de ICT, de logistiek, de milieutechniek, overal. Alle hoofden en handen zijn hard nodig!"

Na afloop naam de majesteit nog ruim de tijd om te spreken met studenten, docenten en (andere) medewerkers uit het mbo.

Gemist? Hier kijk je de uitzending van de Nationale Opening terug. Hier kun je de foto's van de Nationale Opening van het mbo-jaar.


Koningin Máxima over jullie: "Cruciaal"