woensdag 24 april 2024

Kijk of kom naar het Dit is mbo Ambassadeursgala!

Maandag 13 mei a.s. is het weer tijd voor het Dit is mbo Ambassadeursgala. Tijdens dit feestelijke event vindt de Best of Excellence Award-uitreiking plaats én worden het Onderwijsteam van het jaar, het Beste leerbedrijf en de Beste praktijkopleider gekozen. Verder strijden ambassadeurs van de teams Zuid, Midden en Noord dit jaar voor het eerst om HET Gouden Idee voor het mbo en daarmee om de eretitel Ambassadeursteam van het Jaar. Jan Versteegh presenteert de awardshow. Joël Domingos zorgt voor de muzikale omlijsting.

Leestijd: 5 minuten

Best of Excellence Award
Tijdens Skills The Finals gaan studenten de strijd met elkaar aan om het Nederlands kampioen in zijn/haar vakgebied. Dit jaar komt daar nog een uitdaging bij. De 10 studenten die tijdens de kampioenschappen de beste score behalen zijn ook in de race voor de Best of Excellence award van WorldSkills Netherlands.

Onderwijsteam van het jaar
Waar zou het mbo zijn zonder onze docenten en instructeurs die met elkaar in onderwijsteams elke dag zorgen voor goed onderwijs voor hun studenten? De AOb en de BVMBO schrijven daarom voor de vierde keer de verkiezing Onderwijsteam van het jaar uit. Welk team mag dit jaar met trots de titel dragen? Dit zijn de tien genomineerden

Beste leerbedrijf en beste praktijkopleider
Welk leerbedrijf heeft het leren op de werkvloer zo goed voor elkaar dat het de titel beste leerbedrijf dik verdient? Voor welke praktijkopleider is werkelijk niets te gek als het om mbo-studenten gaat? SBB kreeg dit jaar 837 voordrachten. Maar er is slechts één winnaar Beste leerbedrijf en één winnaar Beste praktijkopleider. Lees hier welke 18 sectorwinnaars strijden om de titels.

Ambassadeurs 2024
De teams ‘Noord’, ‘Midden’ en ‘Zuid’ zijn achter de schermen al maanden aan de slag met de opdracht om op een ‘creatieve, overtuigende manier te laten zien hoe belangrijk en onmisbaar vakmensen zijn voor de samenleving’. Tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala presenteert elk team zijn idee in een pitch van 1 minuut. Maak hier kennis met alle ambassadeurs en lees het artikel over hoe enthousiast ze tijdens hun tweede bijeenkomst samen aan het werk gingen, als voorbereiding op hun GOUDEN idee voor het mbo. 

Extra tickets liveshow
De belangstelling om het gala live bij te wonen is opnieuw overweldigend. Om tegemoet te komen aan de wens van potentieel geïnteresseerden kunnen, voor het eerst in de Dit is mbo Ambassadeursgala-historie, extra kaarten worden gekocht. Deze kosten 49 euro per stuk (incl. btw) en geven recht op drie drankjes en toegang tot het walking diner. Met het geld worden de kosten van de extra gasten betaald. Kaarten zijn vanaf maandag 29 april te bestellen, via de uitnodigingslink die alle ontvangers hebben ontvangen. Wees er snel bij, want OP = OP.

Zin in een voorproefje? Check de teaser!

Het Dit is mbo Ambassadeursgala vindt plaats in theater Orpheus in Apeldoorn en is een initiatief van de MBO Raad, waaraan SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en BVMBO een bijdrage leveren. De awardshow is vanaf 18.30 uur live te volgen op youtube.com/ditismbo.


Kijk of kom naar het Dit is mbo Ambassadeursgala!