maandag 7 maart 2022

In Duitsland leren over jezelf en je vak

Bij het Graafschap College hebben 24 studenten van de opleidingen Juridisch, Retail, Marketing & Communicatie, Financieel en Office management twee weken in Berlijn gestudeerd. Student Amy Benedict vertelt hoe ze afgelopen winter niet alleen leerde over de Duitse taal en haar vak, maar ook over zichzelf.

Leestijd: 2 minuten

Amy Benedict: “Twee weken een project in Berlijn! Ik had van tevoren niet durven dromen dat dit zo’n onvergetelijke ervaring zou zijn. We werden van tevoren goed voorgelicht door de docenten en kregen een programmaboekje met allerlei informatie. Ook was de leerling-ouderavond erg nuttig.”

“Afgelopen 5 december was het zover. Met 23 andere studenten die ik niet kende, verzamelde we op station Arnhem. In de trein naar Berlijn was het direct al gezellig. Eenmaal aangekomen werden we naar het appartement gebracht en keken we onze ogen uit naar alle kerstverlichting die we zagen tijdens de rit.”

“Ik zat met zes andere studenten in een mooi en groot appartement. We waren twee weken op onszelf aangewezen; zelf boodschappen doen, koken, schoonmaken, wassen en met elkaar overleggen over allerlei zaken.”

Leren over jezelf
“De volgende dag startte het programma. In de ochtend taalschool en in de middag werkten we in ons appartement aan de opdracht. ‘s Avonds was er tijd voor een hapje/drankje en om de stad te verkennen.”

“Naast dat ik mijn Duitse taal heb kunnen verbeteren en naar een hoger niveau heb gebracht, heb ik veel over mezelf geleerd. Bijvoorbeeld hoe ik me flexibeler kan opstellen in situaties en hoe je elkaar aanspreekt als je het ergens niet mee eens bent.”


Dit verhaal kwam tot stand in samenwerking met Erasmus+. Het hele verhaal en meer over dit internationale studentenprogramma lees je op hun website.
Foto door XU CHEN via PexelsIn Duitsland leren over jezelf en je vak