vrijdag 5 maart 2021

Handhaaf-helden: Therry en Laura zien toe op orde en veiligheid

Therry (25) en Laura (18) zijn onmisbaar tijdens het handhaven van de coronaregels. In hun (toekomstige) beroep zien zij toe op de orde en veiligheid en grijpen ze in als de regels worden overtreden.

Leestijd: 4 minuten

Wildplassers, dieven, mondkap-weigeraars en foutparkeerder krijgen geen kans als er een door Albeda opgeleide handhaver toezicht en veiligheid in de buurt is! Als mensen zich onveilig voelen, lossen Therry en Laura het op.

Paarden
Student Laura is nog bezig met haar opleiding. Zij wil later bij de bereden politie, agenten te paard dus. “Dit is dan echt een goede vooropleiding.” Ze is nu al erg tevreden, maar kan niet wachten om straks ook de straat op te gaan. 

Als handhaver-in-spé leert ze hoe je iemand op een goede manier kunt aanspreken op zijn of haar gedrag. Ze krijgt vakken als surveilleren en ze leert hoe je een boete moet uitschrijven. Als het nodig is regelt ze straks zelfs het verkeer.Fietsen
Waar Laura uitkijkt naar een functie te paard, heeft Therry gekozen voor een snelle fiets. Hij werkt als Bijzonder Opsporings Ambtenaar (BOA) bij de afdeling Toezicht & Handhaving van de Gemeente Rotterdam. Op zijn fiets crosst hij door de Rotterdamse wijken om te kijken waar hij hulp kan verlenen of de wet kan handhaven.

Therry is enthousiast over zijn beroep. Ook omdat hij regelmatig bekenden van zijn opleiding aan Albeda tegenkomt in vergelijkbare posities: “Een aantal klasgenoten van toen, zijn nu mijn collega’s. Dat is wel leuk. Ik kom ze tegen bij de RET (openbaar vervoer) of zelfs de politie.”

Net als Therry en Laura zin in een afwisselende baan waarbij je de wereld een beetje veiliger maakt? Kijk dan op de website kiesmbo.nl voor een opleiding tot handhaver toezicht en veiligheid.

- Deze productie kwam tot stand i.s.m. Albeda.