maandag 17 augustus 2020

Een goed gesprek als start van een nieuw schooljaar

Voor de docenten en studenten in het noorden van ons land is het nieuwe schooljaar weer begonnen. Daarop vooruitlopend, organiseerde het Friesland College de online talkshow Student op 1 om het nieuwe schooljaar in te luiden. Met Eus als talkshowhost.

Presentator Őzcan Akyol (Eus) en tafelheer Splinter Chabot in superstrak pak, liepen met prominente gasten soepel door een reeks stevige onderwerpen. Minister Ingrid van Engelshoven had een vaste plek aan de markante tafel die zorgde voor 1,5m afstand tussen de gasten zonder afstandelijk te zijn. Verder schoven burgemeester Sybrand van Haersma Buma van Leeuwarden, Joyce Walstra (voorzitter MKB Noord), Bennie de Jong (BeYoungMedia), Carlo Segers en Frank van Hout (college van bestuur) én vier studenten van het Friesland College beurtelings aan.  

Al waren de gespreksonderwerpen pittig zoals hoe geef je onderwijs in coronatijd en hoe loop je  dan stage : de toon van de gesprekken bleef licht door de scherpe voorzetten van Eus en de kwinkslagen van Splinter Chabot.

Kijk hier de talkshow terug of lees het verslag op de website van het Friesland College.


Een goed gesprek als start van een nieuw schooljaar