woensdag 14 maart 2018

De Week van Zorg en Welzijn ‘Als je een knuffelbeer krijgt, voel je dat jouw werk verschil maakt’

In 2017 stond Robin Kikkert namens ROC Midden Nederland in de finale van de Landelijke Ambassadeursverkiezing mbo. Ze is student verpleegkunde en heeft stage gelopen in de ouderen- en gehandicaptenzorg. In de Week van de Zorg en Welzijn vertelt Robin aan Dit is mbo meer over haar motivatie voor het vak. 

1.       Waarom heb jij voor een opleiding in de zorg gekozen?

Van kleins af aan heb ik geroepen dat ik verpleegkundige wilde worden. Ik wilde altijd mensen helpen en iets voor mensen kunnen betekenen. Deze passie is nooit weggegaan en ik heb nog geen dag spijt gehad van mijn keuze.

2.       Is er een manier waarop jij anderen probeert te inspireren om ook in de zorg te gaan werken?

Ik help op mijn school (ROC Midden Nederland) altijd bij de open dagen om met potentiële studenten te praten over de opleiding. Ook ben ik aanwezig bij onze Welkom-dagen voor nieuwe studenten en vertel ik hen meer over het werken in de zorg. 

3.       Wat zijn momenten waarop je voelt dat jouw werk een verschil maakt voor andere mensen?

Dat zijn verschillende momenten. Van een kneepje in je hand als je de koffie hebt gebracht bij een patiënt tot een beer die een bewoonster bij de bingo heeft gewonnen en aan mij cadeau geeft: aan alles kun je die waardering voelen. 

4.       Is er iemand uit je directe omgeving die jou heeft geïnspireerd om de verpleging in te gaan?

Mijn oma en mijn moeder: zij hebben mij altijd gestimuleerd en gesteund om mijn dromen te volgen. Mijn oma doet vrijwilligerswerk in het ziekenhuis. Toen ik jong was vond ik het altijd hartstikke interessant om met haar mee te gaan.