woensdag 31 mei 2017

Mbo'er David Garid wint Young Community Award

Ken jij het zesjarige, ongeneeslijk zieke jongetje Tijn nog? Hij wist tijdens Serious Request 2016 met zijn nagellak-actie meer dan twee miljoen euro binnen te halen voor het Rode Kruis. Een kleine actie, een grote impact. Er zijn nog meer jongeren die zich inzetten voor een betere wereld. Dát wilde organisatie Young Impact onder de aandacht brengen met een Celebration in de Ziggo Dome Amsterdam op dinsdagmiddag 30 mei. Ditismbo was er bij.

Young Impact heeft een aantal inspirerende jongeren in verschillende categorieën ingedeeld. Van held tot inventieve uitvinder. Tussen de genomineerden zaten drie mbo-studenten, en wel in de categorie Young Community Award: Dylan van der Griend (ROC van Amsterdam / ROC van Flevoland), David Garid (Sint Lucas) en Fatih Kubus (ROC van Amsterdam / ROC van Flevoland). De meeste online stemmen gingen naar de uit Brabant afkomstige David Garid, die een kindervoedselbank in het leven heeft geroepen. Hij mocht met de Young Community Award naar huis.

Oud-studenten
Ook twee oud mbo-studenten Elena Nicolaas (Media College) en Bram Thomassen (ROC de Leijgraaf) waren genomineerd. Zij dongen mee voor de Young Creativity Award.

Meer informatie
https://youngimpact.nl/
Mbo'er David Garid wint Young Community Award