donderdag 30 april 2020

Applaus voor supermarktmedewerker Nick Vijn

Nick Vijn werkt bij een supermarktketen om zijn vervolgstudie te bekostigen. Hij is trots op zijn werk: “Wij zorgen ervoor dat iedere dag de schappen gevuld blijven. Dankzij ons kunnen jullie veilig thuis werken. Ja, ik heb dus wel een cruciaal beroep, en ik ben er blij mee dat wij voor iedereen mogen zorgen.”

Leestijd: 4 minuten

Aan het woord is Nick Vijn (21) uit Wageningen. Hij rondde ruim twee jaar geleden zijn mbo-studie af, de opleiding Vakexpert bloem, groen en styling aan het Clusius College. “Dat paste goed bij mij. Je wordt opgeleid in een creatief beroep. Als bloemist leer je hoe je bloemen en planten verzorgt en hoe je mooie bloemstukken maakt. Daarnaast werk je veel met mensen. Je leert bijvoorbeeld de juiste adviezen te geven aan kopers.”

Voor Nick leidde zijn diploma tot een mooie baan als eerste medewerker bloemen en planten bij een filiaal van supermarktketen DEEN in Zeist. “Het leuke is dat ik deze baan graag doe, én dat ik het daarnaast gebruik als basis om verder te kunnen studeren. Maar als je bloemist bent, kun je niet echt verder meer groeien op dat gebied. Ik ben daarom de hbo-opleiding Docent en kennismanager Bloemsierkunst gaan doen. Daarmee leer ik mijn kennis te delen zodat ik ook anderen kan opleiden, adviseren en inspireren.”

Jonge docent
In de tussentijd liep Nick al stage op een vmbo- en een mbo-school. “Het is best boeiend als jonge docent. Je kijkt anders tegen je studenten aan omdat je van hun leeftijd bent. Dat maakt het overigens soms lastig, want ik kom mijn studenten ook tegen tijdens het stappen.”

Daarnaast loopt Nick sinds kort stage bij zijn ‘eigen’ supermarktketen. “Hoe mooi is dat? DEEN biedt intern mbo- en hbo-opleidingen aan. In samenwerking met onder andere het Clusius-college kun je er een landelijk erkend diploma halen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gewoon gevraagd of ik bij hen óók nog stage mocht lopen. Daar waren ze heel enthousiast over. Nu ben ik bezig met het ontwikkelen van een online cursus voor mijn collega’s.”

Heb je net als Nick ook groene vingers? Kijk dan hier voor meer informatie over de mbo-opleiding.