woensdag 1 april 2020

Applaus voor Joris van Gils, hoofd kwaliteitscontrole in de voedingsindustrie!

Joris van Gils is trots op ‘zijn’ vitale team. Na zijn opleiding Vakexpert Voeding en Kwaliteit bij Helicon ontwikkelde hij zich tot hoofd kwaliteitscontrole bij Agristo in Tilburg.

Leestijd: 5 minuten

Hij was altijd al geïnteresseerd in voedingsindustrie, maar de recente corona-uitbraak heeft Joris van Gils (26) uit Goirle weer extra doen beseffen hoe belangrijk zijn vitale beroep is. Als hoofd kwaliteitscontrole bij Agristo in Tilburg, producent van diepgevroren aardappelproducten, draagt hij bij aan volle winkelschappen. Én hij is er medeverantwoordelijk voor dat de consument een goed en veilig product eet.

Kansen grijpen
“Na mijn opleiding Vakexpert Voeding en Kwaliteit bij Helicon, ben ik begonnen als laborant. Ik testte producten. De afgelopen jaren heb ik me verder ontwikkeld. Ik kreeg de kans om door te leren en te groeien. Door stages, spiegelen aan anderen en hard werken heb ik me ontwikkeld tot leidinggevende. Sinds juni 2019 ben ik hoofd kwaliteitscontrole bij Agristo. Binnen onze fabriek in Tilburg zijn honderden processen met als doel het maken van een goed product voor de consument. Ik heb twaalf medewerkers in mijn team en een mbo-stagiaire die ook graag de handen uit de mouwen steekt. Dat is best een verantwoordelijkheid.”

Veelzijdige voedingsindustrie
“De voedingsindustrie is gigantisch veelzijdig en interessant. Soms kijk je naar wat voedingsstoffen doen met een lichaam. Maar het gaat ook over het maken en bedenken van producten, tot het controleren ervan. Daarnaast is werken in deze industrie ook gewoon een goede keus. Mensen moeten altijd eten. Dat merken we hier in de fabriek ook. De consumentenvraag naar onze producten is door de corona-uitbraak gestegen. We leveren veel aan supermarkten; daar wordt er bij wijze van spreken om gevochten.”

“Als mbo’er op niveau 4 wordt je erg getraind in samenwerken. Om een schakel te zijn tussen de werkvloer en het management. Dat heb ik met name tijdens stages geleerd en daar heb ik nu veel profijt van.”

Ontroerend
“Ik ben enorm onder de indruk van de saamhorigheid in het team. Dit is goed te zien op het moment dat er iemand in het team ziek is of uitvalt. De medewerkers zijn zo goed voor elkaar, pakken dingen van elkaar op. Ik ken ze pas een paar maanden, maar ik noem ze nu al ‘mijn’ team. Ze ontroeren me en ik ben echt trots op ze.”

Ook zin gekregen om net als Joris van Gils iets te gaan doen met voedselkwaliteit? Kijk hier voor meer informatie over de opleiding Vakexpert Voeding en Kwaliteit.


Applaus voor Joris van Gils, hoofd kwaliteitscontrole in de voedingsindustrie!