dinsdag 12 mei 2020

Applaus voor Joey Boesveld, helpende zorg!

Joey Boesveld volgt de opleiding Helpende zorg niveau 2 BOL bij ROC Rivor en loopt stage bij Team van de Buurt in Zorgcentrum de Betuwe in Tiel. Ook tijdens deze coronacrisis gaat hij door met zijn werkzaamheden.

Leestijd: 5 minuten

Joey Boesveld (19) loopt sinds ongeveer een half jaar stage bij Team van de Buurt. Dit is gevestigd in Zorgcentrum de Betuwe in Tiel en hier wonen voornamelijk ouderen. Joey werkt daar met veel plezier.

Taken en corona
Joey vertelt: “Ook in het zorgcentrum kregen we te maken met bewoners die besmet waren met het coronavirus. Afdelingen werden hierdoor afgesloten om het contact met de zieke bewoners te beperken tot uitsluitend de zorgverleners. Dit had behoorlijk wat consequenties voor mijn werkzaamheden.”

Taken die Joey normaal gesproken uitvoert zijn bijvoorbeeld huishoudelijke klussen, boodschappen doen en de bewoners gezelschap houden. In verband met de richtlijnen mag hij nu minder persoonlijk contact hebben met de bewoners. Om toch contact te houden belt hij ‘zijn’ bewoners op een afgesproken tijdstip en dit vinden de bewoners erg leuk! Verder doe hij nu nog steeds de boodschappen, zodat de ouderen zelf de deur niet uit hoeven.

Helaas zijn er in het Zorgcentrum ook mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Heel verdrietig en soms ook best moeilijk om mee om te gaan. “Gelukkig kan ik terecht bij mijn collega’s en stagebegeleider om hierover te praten, zo leer ik er ook mee om te gaan en het te verwerken”, vertelt Joey.

Versoepeling
Nu de regels weer wat versoepeld zijn mag Joey de mensen weer bezoeken die geen klachten hebben. Ter bescherming draagt hij handschoenen. Hij kan de huishoudelijke taken weer oppakken en tegelijk de ouderen weer wat gezelschap houden. Dit geeft weer wat meer afwisseling in zijn takenpakket. Bewoners zijn blij met zijn hulp; ze zijn weer vrolijk en blij dat er weer persoonlijk contact is.

Mensen blij maken
Joey wil zich graag blijven inzetten in de zorg en werkt zelfs extra dagen dan nodig is voor zijn stage. Hij vindt zijn werk zo fijn omdat het heel afwisselend is en hij krijgt de vrijheid om er op zijn eigen manier invulling aan te geven. Op de vraag wat hem drijft antwoordt Joey: “Ik wil graag mensen blij maken.”

Dit artikel publiceerde ROC Rivor op 12 mei in het kader van de Dag van de Zorg. Bekijk het artikel hier. Wil je net als Joey werken in de zorg? Lees hier meer over zijn opleiding.

Applaus voor Joey Boesveld, helpende zorg!