dinsdag 12 mei 2020

Applaus voor applicatieontwikkelaar Merijn Lioen!

Met de Ommetje-app kun je veilig samen wandelen, ook tijdens corona. Bewegen is namelijk vitaal voor je fysieke en mentale gezondheid, zeker als je verder veel thuis zit. Applicatieontwikkelaar Merijn Lioen (21) werkte tijdens zijn stage mee in het team dat de app maakte.
 
Leestijd: 4 minuten
 
We kunnen langzaam al wel van een succes spreken: de Ommetje-app voor de Hersenstichting bestaat ongeveer drie weken, heeft nu al 45.000 actieve gebruikers en kreeg veel aandacht op 3FM en in andere media. De app wordt actief gepromoot door hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij is dan ook “supertrots”, Merijn Lioen uit Zwaag. Hij loopt stage bij CanvasHeroes waar hij met een team de app ontwikkelde.
 
“Het was echt een nieuwe ervaring voor mij. De aandacht voor Ommetje is superleuk. En ik heb er veel van geleerd. Ik had bijvoorbeeld nog nooit een app gemaakt. Wel veel webapplicaties. Ik houd van dat puzzelen, om alles in zo’n scherm te krijgen. En wat ik echt geweldig vind is dat deze app een maatschappelijk doel dient. Het is niet zomaar een spelletje, je kunt er echt mee aan de slag.”
 
Goed luisteren
Merijn zit in zijn laatste jaar van de opleiding software developer bij Horizon College. Daar leert hij applicaties (“programma’s”) ontwerpen en ontwikkelen. “Je leert er scripts schrijven en programmeren in verschillende programmeertalen. Daarmee kun je dan apps, games en websites maken. Je werkt meestal in een team met andere ontwikkelaars en andere collega’s zoals ontwerpers. Het gaat er om dat je goed luistert naar de wens van de klant.”
 
“Ik vind best dat ik belangrijk werk doe. Weet je, met al dat videobellen en die corona-app van de overheid die ze willen maken… Dat zijn echt belangrijke dingen die er zonder ons niet zouden zijn. Mijn droom is om straks aan een applicatie te werken voor nog meer gebruikers dan Ommetje. Wat ik een mooi voorbeeld vind is de app van het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam. Daarmee kun je met dokters praten over of je corona hebt en wat je dan moet doen.”
 
Vakwedstrijd
“Ik weet nog niet of ik ga doorstuderen. Dat wil zeggen, ik denk dat je als ontwikkelaar altíjd blijft leren. De digitale wereld verandert zo snel. Ik blijf ook na mijn afstuderen in ieder geval bij CanvasHeroes werken. Verder maak ik me er nog niet echt druk om. Applicatieontwikkelaars zijn gewild. Ik heb al aardig wat recruiters in mijn LinkedIn.”
 
“Nu ga ik me eerst concentreren op EuroSkills 2020. Dat is een vakmanschapwedstrijd voor studenten uit het beroepsonderwijs. Ik mag meedoen aan de wedstrijden in Oostenrijk in januari 2021. Ik ben op dit moment de Nederlands kampioen op mijn vakgebied. Als deelnemer van Team NL ga ik ervoor om de beste van Europa te worden. Daar verheug ik me op.”
 
Ook dol op puzzelen zoals Merijn? Meer informatie over de opleiding software developer vind je hier.
 
Al het nieuws over Euroskills en TeamNL staat op deze site.
 
De app Ommetje van de Hersenstichting kun je hier downloaden.  

Applaus voor applicatieontwikkelaar Merijn Lioen!