Evenementen archief

Mbo-straten in Nederland
Mbo-straten in Nederland

 donderdag 24 maart 2022 8:00

Als Landelijk Ambassadeur mbo heeft Louise Babel een belangrijke missie. Ze wil de diversiteit van het mbo laten zien. “Door straten met veel ondernemers en bedrijvigheid in heel Nederland om te toveren tot mbo-straten, kan iedereen zien en ervaren dat het mbo overal aanwezig is.”

Op 24 maart 2022 gaat op diverse plaatsen in Nederland een mbo-straat van start. Hieronder een overzicht van waar je terecht kunt:


Mbo-straat Oss
Heuvel, Oss
9.00 – 13.00 uur


In de mbo-straat in Oss laten mbo-studenten van het Koning Willem I College het winkelend publiek kennis maken met hun skills. Ze geven tips over hoe je je computer veilig houdt, doen labaratorium-proeven, geven robot-demonstraties en trakteren bezoekers middels foodtrucks op iets lekkers. Pas ook op voor de studenten Handhaving, zij demonstreren vandaag hoe je iemand aanhoudt! Met medewerking van o.a. Kees van Geffen, wethouder Werk & Inkomen, Onderwijs, Jeugdzorg en Sport bij Gemeente Oss.Mbo-straat ’s-Hertogenbosch
Leonardo da Vinciplein, ’s-Hertogenbosch
9.00 – 13.00 uur


In de mbo-straat in ’s-Hertogenbosch laten mbo-studenten van het Koning Willem I College het winkelend publiek kennis maken met hun skills. Horeca-studenten delen heerlijke hapjes uit vanuit hun foodtrucks, studenten Maatschappelijke Zorg laten zien hoe je mensen met een hulpvraag verder helpt. En voor wie altijd al eens laagdrempelig kennis heeft willen maken met dokters, tandartsassistenten en apothekersassistenten kan een kijkje nemen bij studenten die leuke casussen demonstreren. Voor bezoekers is er trouwens ook een Toerisme-spel, een fittest en live-muziek.
Met medewerking van o.a. wethouder Ufuk Kahya van ’s-Hertogenbosch.


Mbo-straat Rotterdam
Stationsplein, Rotterdam
11.00 – 14.00


In de mbo-straat in Rotterdam laten mbo-studenten van Albeda zien waarom zij onmisbaar zijn voor hun stad. Op het programma staat o.a. voorlichting over de opleiding, het ‘mbo Rad van Fortuin’, (muzikale) optredens van studenten, korte workshops en tips en tricks voor winkeliers.
Met medewerking van mbo-ambassadeur Adil Oulad Massoud en oud-ambassadeur Gerard Matabaro.


Mbo-straat Vlaardingen
Veerplein, Vlaardingen
11.00 uur - 14.00 uur


In de mbo-straat in Rotterdam laten mbo-studenten van Albeda zien waarom zij onmisbaar zijn voor hun stad. Er is een stoepkrijtwedstrijd voor kinderen in samenwerking met Un1ek (instelling voor kinderopvang, bso en basisonderwijs), een workshop EHBO, een workshop Positieve Gezondheid en natuurlijk vind je er veel informatie over de opleidingen bij Albeda.
Met medewerking van o.a. Jacky Silos, wethouder van zorg, jeugd, onderwijs, diversiteit en maatschappelijke participatie van Vlaardingen


Mbo-straat Hengelo
Wemenstraat in Hengelo
Vanaf 11.45 uur


In de mbo-straat in Hengelo laten mbo-studenten van ROC van Twente zien waarom zij onmisbaar zijn voor hun stad. Het hele programma is te vinden op www.rocvantwente.nl/mbostraat
Met medewerking van o.a. Claudio Bruggink, wethouder van de gemeente Hengelo.De mbo-straat is een idee van de Utrechts mbo-scholen die in 2021 - samen met de gemeente Utrecht, het initiatief namen voor een mbo-straat. Landelijk Ambassadeur mbo 2021 Louise Babel en de Street Squad lieten zich door dit idee inspireren. Louise:  “Mijn missie als Landelijk Ambassadeur mbo is om te laten zien hoeveel mogelijkheden het mbo biedt voor allerlei groepen mensen. Die diversiteit van het mbo kan ik het beste laten zien via de mbo-straat.”